Инфо

9. новембар 2017.9. нов 2017.
Инфраструктура најважнија за села
ДОЊА И ГОРЊА РУМСКА:

Инфраструктура најважнија за села

Мештани Доње и Горње Румске окупили су се прошлог понедељка да на састанку са градоначелником и представницима Града Шапца разговарају о предлозима за трошење новца из буџета месних заједница.
Гласање за предлоге биће 3. децембра. У оба места највећи број предлога односи се на инфраструктурне радове.
Љиљана Лукић је овлашћени предлагач Групе грађана из Доње Румске која је кандидовала предлоге пројеката за ово место. Ова Група грађана сматра да новац из буџета Месне заједнице треба инвестирати у шљунчење пута кроз Ђерића малу, сређивање прилаза гробљу у Митровића мали и за шљунчење улаза у гробље “Крушик”.
Љиљана Лукић очекује да ће велики број мештана 3. децембра изаћи на гласање и изабрати приоритете за Доњу Румску.
-У Доњој Румској се у списак за гласање уписало више од 75 одсто мештана. С обзиром на то да је у време уписивања била сезона радова, очекујем да ће до децембра још већи број грађана бити на списку јер је уписивање могуће до два дана пред гласање, каже Љиљана Лукић и подсећа да само они који су на списку могу гласати за предлоге.
Месна заједница “Горња Румска” поднела је предлоге за ово место. Савет МЗ сматра да су приоритети шљунчење малских путева: Костадиновићи, Богдановићи, Дивич мала, Грујићи, Јевтићи, Поповићи, ромско насеље, викенд насеље и Крстићи. Међу предлозима је шљунчење атарских путева за Крам, пут за Цер, за Богдановача њиве и Лисину.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa