Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
СЕЛО ЖИВИ КРОЗ СПОРТ И КУЛТУРУ
И МАЧВАНСКИ ПРИЧИНОВИЋ 3. ДЕЦЕМБРА ОДЛУЧУЈЕ О ТРОШЕЊУ НОВЦА ОД ПОРЕЗА

СЕЛО ЖИВИ КРОЗ СПОРТ И КУЛТУРУ

У Мачванском Причиновићу у уторак вече је одржан састанак мештана са градоначелником, представницима Градске управе Шапца и предлагачима пројеката о предстојећем гласању о трошењу новца из буџета ове Месне заједнице. Предлагачи пројеката у овом месту су Савет Месне заједнице “Мачвански Причиновић” и Група грађана чији је овлашћени предлагач Миодраг Лолић. На располагању за инвестиције у наредној години, мештани овог мачванског села имају 1,5 милиона динара, а предлога је шест.
Савет МЗ сматра да новац треба уложити у изградњу тротоара, док је Група грађана предложила да се највећи део определи за спорт, културу и одржавање путева, а затим и за изградњу објекта на гробљу и одржавање гробља и рад булдожера на депонији.
Верољуб Арнаутовић је у Групи грађана која је предложила пет пројеката. Он сматра да је важно улагати у спорт и културу.
-Ако наше младе не зауставимо у селу она ће одумрети. Ми то покушавамо кроз спорт и културу јер су за то заинтересовани. Инфраструктура у селу је на завидном нивоу зато је наш предлог да се одржава. Ако следеће године не наставимо одржавање оних путева које смо поправили, врло брзо ће пропасти, објашњава Арнаутовић разлоге своје Групе грађана за предате пројекте.
Председник Савета Месне заједнице Милета Берић, који је предложио изградњу тротоара у Мачванском Причиновићу, нада се да ће велики број његових суграђана 3. децембра изаћи на гласање.
-Укупно за гласање има шест предлога, од тога је један предлог Савета МЗ. Ми се надамо да ће изгласано бити урађено. Разговарали смо са грађанима и дошли до закључка да нам недостају тротоари, каже Берић.
Право да гласају 3. децембра имају само они грађани који су уписани у списак.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa