Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
ВРХУНСКА САРАДЊА У КОНТИНУИТЕТУ
ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА КРОСА РТС У ГРАДСКОЈ КУЋИ

ВРХУНСКА САРАДЊА У КОНТИНУИТЕТУ

Председник Скупштине града Немања Пајић уприличио пријем за организаторе Кроса Радио-телевизије Србије. Још једном Шабац добио све похвале, а у знак захвалности за одличну сарадњу и организацију трке из финалне серије Пајићу уручен и пригодан поклон
Сарадња Града Шапца и Кроса Радио-телевизије Србије траје од почетка најмасовније и најдуговечније атлетске манифестације у Србији, а већ дуги низ година Шабац је редован домаћин и једне од трка финалне серије. Континуитет доклазује да је сарадња врло квалитетна и сви се надају да ће она трајати још неколико деценија.
-Делује да се сваке године понављам, али велико је задовољство сарађивати са људима из Шапца. Уз Зајечар, Шабац је светли пример врхунске организације. Свако окупљање је задовољство јер не постоји бојазан да ће бити пропуста. Тако је било свих претходних година, тако је било и ове, тако ће, сигуран сам, бити и наредних година. Ове године у Шапцу је кроз циљ прошло 1.311 учесника, што је други резултат у Србији, а још важнији је континуитет од приближно 1.500 такмичара. Атлетика у Шапцу прави кораке од седам миља и уверен сам да ће ускоро Шабац, попут рукомета и фудбала, бити познат и по врхунским атлетским достигнућима – истакао је Стеван Ковачевић, оснивач Кроса РТС.
Масовни спорт и подршка спорту младих основне су смернице развоја спорта у Шапцу, а Крос РТС на најбољи начин репрезентује оба сегмента, истакао је председник Скупштине Града и председник Организационог одбора Кроса РТС у Шапцу Немања Пајић.
-Увек се радо сусрећемо са представницима Кроса, они су наши драги гости и у сваком разговору размењујемо драгоцена искуства. Шабац је од старта препознао значај Кроса и увек се трудимо да превазиђемо достигнућа из претходних година што се организације тиче. Ево већ сада желимо да наредне године будемо најмасовнији у Србији и “преотмемо” тај епитет Зајечару – рекао је Пајић.
Осим речи захвалности, оснивач Кроса, у име манифестације, уручио је и уметничку слику председнику Скупштине Града као вид захвалности за још једну годину успешне сарадње.
КРОС У БРОЈКАМА
Овогодишње 27. издање Кроса окупило је близу 400.000 учесника. Око 6.000 тркача наступило је у дијаспори, а према речима Ковачевића једино је, по бројности, подбацила Школска управа Београда, те је цену платио доскорашњи руководилац. У финалној серији: Зајечар је окупио 2.059 тркача, Шабац 1.311, Рековац 856, Врбас 565.
Б. Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa