Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
КРАЈ БЕЗ СОЦИЈАЛИСТА
ОДРЖАНА 18. РЕДОВНА СЕДНИЦА СО БОГАТИЋ

КРАЈ БЕЗ СОЦИЈАЛИСТА

После свог излагања, при крају заседања, председник општине Ненад Бесеровац напустио седницу, а потом и сви одборници Социјалистичке партије Србије. Усвојено 16 тачака дневног реда док није прошао само Предлог решења о разрешењу председника и два члана надзорног одбора Дома здравља Богатић
Најављена за 10 часова, 18 редовна седница Скупштине општине Богатић, одржана је протеклог петка, тек нешто после 14 часова. При самом крају, после сопственог излагања о трошковнику пројекта топлификације на бази употребе геотермалне енергије, седницу је напустио председник општине Ненад Бесеровац, а потом и сви присутни одборници Социјалистичке партије Србије. Рекло би се да је поново дошло до неслагања социјалиста и напредњака у овом скупштинском сазиву, где одборници Српске напредне странке чине већину.
Све до шесте тачке дневног реда, односно предлога Одлуке о усвајању стратешког плана Дома здравља Богатић, није било никаквих образложења и дискусија, већ су предложене тачке: Одлука о изради плана детаљне регулације државног пута 1Б реда Шабац-Лозница у општини Богатић, Одлука о неприступању изради стратешке процене утицаја на животну средину плана детаљне регулације државног пута 1Б реда Шабац-Лозница у општини Богатић, Одлука о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Богатић за 2017. годину, Одлука о изменама и допунама Одлуке о радним телима Скупштине општине Богатић, Одлука о доношењу годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Богатић за 2018. годину, усвојене једногласно, без расправа.
Више одборника интересовало се о почетку рада амбуланти у својим селима и ефикаснијем пружању здравствених услуга грађанима у самом Дому здравља у Богатићу. Одговори директора Дома здравља Богатић, Горана Макунчевића, своде се на недостатак средстава и могућности пријема у радни однос нових лекара.
Ни касније приликом усвајања нових, предложених тачака дневног реда(Одлука о утврђивању минималне награде за текуће инвестиционо одржавање зграда и накнада за рад принудног управника у стамбеним и стамбено пословним зградама на територији општине Богатић, Предлог закључка о давању сагласности на наративни извештај о раду Центра за социјални рад “Богатић” Богатић за 2017. годину, предлог закључка о данању сагласности на годишњи извештај о раду и финансијски извештај Културнообразовног центра Богатић за 2017. годину, предлог закључка о давању сагласности на правилник о раду Културно образовног центра Богатић, предлог закључка о давању сагласности на прву измену програма пословања ЈКП Богатић за 2018. годину, предлог закључка о давању предходне сагласности на правилник о раду ЈКП Богатић, предлози о разрешењу и именовању члана школског одбора основне школе “Вук Караџић” Бадовинци, предлог о образовању и именовању чланова радног тела за праћење примене локалног антикорупцијског плана за општину Богатић), није било посебних дискусија и све су усвојене, осим предлога решења о разрешењу председника и два члана надзорног одбора Дома здравља Богатић и именовању нових.
Доста дискусије и полемике изазвао је наступ Синише Пузића, заменика председника општине Богатић који није подржао начин на који се реализују значајни пројекти ове општине, првенствено јавна расвета и топлификација. Он је критиковао и дужину спровођења пројекта канализације и проширења водоводне мреже. Код јавне расвете тврдио је да нове лед сијалице чине уштеду али и слабије светле. Изнео је и замерке на рачун трошења буџетских средстава на реализацију пројекта топловода на бази геотермалне енергије. Нагласио је да он није против ових важних инвестиција али јесте против начина на који се спроводе.
Овој критици и начину расподеле средстава за рад спортских друштава придружио се одборник Александар Илијашевић.
Одговарајући на део примедаба председник општине Ненад Бесеровац је између осталог рекао да се реализацијом пројекта топлификације, после више од три деценије спроводи једна значајна инвестиција за ову општину на бази коришћења, давно откривене геотермалне енергије. Бесеровац тврди да је одабран најбољи и најефикаснији пут уз консултацију врхунских стручњака са Рударско геолошког факултета у Београду, чија реч је изузетно цењена у свету. У погледу цене потписаног уговора од 120 милиона, дозвољава да ко у то сумња може да провери, али истиче да је годишња уштеда средстава за грејање веома прихватљива, а пројекат ће бити практично реализован до краја године.
После овога председник Бесеровац је напустио седницу, а мало потом и сви присутни одборници Социјалистичке партије Србије.


Љ. Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa