Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
Млади су најбоља инвестиција
Компанија “СЕТ” стипендира пет средњошколаца

Млади су најбоља инвестиција

Вођени визијом да је улагање у будућност младих најбоља инвестиција, предузеће “СЕТ” стипендираће пет шабачких средњошколаца. У години када компанија обележава деценију и по упешног рада, фокус је на друштвено одговорним акцијама које су првенствено усмерене на најмлађе Шапчане. Менаџмент фирме истиче да су се у складу са својим слоганом “Стварајмо заједно”, определили за пет средњошколаца као би са њима градили бољу заједничку будућност.
- Просек година у нашој фирми је 35, тако да смо поносни на то. Млади су наша будућност и морамо улагати у омладину. То је једини начин да напредујемо даље. Ово је само једна од акција које смо покренули, биће их још. Једино што уложите у себе, то вам нико не може одузети. Знање увек остаје, све остало је пролазно - рекла је Радмила Пантовић, пејзажни архитекта фирме „СЕТ“.
Стипендије је добило троје ученика из Шабачке гимназије (Марија Живановић, Урош Пантелић и Филип Јањић) и двоје ученика четвртог разреда Техничке школе (Данијела Лазић и Младен Малешевић), који ће након завршеног школовања добити прилику да буду део тима предузећа.
- Ово видим као велики подстицај за све, зато што завршавамо школу и нуде нам одмах приправнички и да напредујемо у послу. Нисам очекивала и веома сам се обрадовала - рекла је Данијела Лазић, ученица четврте године Техничке школе.
- Ово видим као велику помоћ себи и подстицај да се бавим програмирањем касније. Рад са пограмерима и пракса су такође значајни за мене – рекао је Филип Јањић, ученик треће године Шабачке гимназије.
Руководећи се уверењем да су образовани и стручни људи највреднија грађевина, компанија на овај начин стимулише и помаже младе људе у њиховом образовном и пословном усавршавању. Како наводи Миленца Срећковић, директорка фирме “СЕТ”, жеља руководства је да то буду ученици, који би касније живот и каријеру наставили у Шапцу и на тај начин допринели развоју компаније и целокупне заједнице. Планирају заједно да граде интернационалну компанију која ће пружати високе технолошке услуге и бити светски призната. Њена порука младима је била да константно усавршавају своја знања и напредују, јер само знање и упоран рад им могу донети најбоље резултате.
Свуда у свету траже људе који размишљају и своје знање могу да практично примене у решавању проблема. Како смо ми мали народ, земља и мали град, потребно је да “правимо” мислеће људе. То је наша предности у односу на друге и наша снага – навела је Миленца Срећковић, генерални директор предузећа “СЕТ”.
“СЕТ” д.о.о. предузеће за инжењеринг, консалтин, пројектовање и изградњу основано је у новембру 2003. године са циљем да обавља послове планирања, пројектовања и изградње грађевинских објеката у области виокоградње, нискоградње, хидроградње и инфраструктурних објеката. Велику пажњу компанија поклања стручном усавршавању и образовању својих запослених.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa