Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.

Васкршња продајна изложба ученика

У сусрет предстојећем празнику Васкрсу, у дворишту ОШ “Вук Караџић” организована је продајна изложба радова ученика. Идеја је потекла од стране ученика на часовима грађанског и ликовног васпитања, а имала је за циљ да се уреди школско двориште.
- Изузетно је велика посећеност што нас чини задовољним и показује да су ученици одлично осмислили продајну изложбу. Они конкретно имају жељу да се у школском дворишту инсталирају клупе за седење у време великог одмора. Прелепо је видети на овако лепом дану пуно и деце и родитеља. Приметио сам да има и оних који су са стране дошли и застали да виде овај диван амбијент. Вођени овако добро организованом изложбом од стране ученика, родитеља и наставника, планирамо да их буде још - истакао је директор ОШ “Вук Караџић” Драгослав Павловић.
Спремно и са пуно ентузијазма школски колектив и родитељи су прихватили инцијативу малишана, која је успешно реализована.
Ово је наша прва заједничка изложба, за прваке посебно задовољство и они су уживали у свему овоме као што сте могли да видите. Морам да похвалим родитеље ученика који су се заиста ангажовали – истакла је Снежана Поповић, учитељица.
На часовима ликовне културе дошли смо на идеју да би било добро да имамо клупе у дворишту, да га обогатимо и да ученици могу више времена да проводе тамо. То нам је била нека првобитна замисао. Имамо план да у оквиру школског дворишта обновимо полигон који смо урадили претходне године и осликамо мурал. Клупе би тада биле круна дворишта. Основна идеја је била да направимо нешто лепо и креативно да позовемо родитеље, другаре, рођаке и комшије да купе оно што смо ми направили и на тај начин дођемо до новца за школске клупе – навела је Ана Ивковић, наставница ликовне културе и грађанског васпитања.
Фолклорна секција школе вођена учитељицом Тањом Ђукић и школски хор, предвођен Снежаном Тибор Шалај, наступима зачинили су изложбу и забавили присутне. Малишани нису крили одушевљење учешћем у изради и продаји својих креативних рукотворина. Показали су да уз мало труда, залагања и маште све је могуће.
- Већина нас је правила декупаж на стакленим теглама или флашама. Било је потребно око два школска часа да направимо предмете. Неко је имао своју идеју, а неком је помогла наставница – рекао је Јокић Огњен, ученик.
-Мени је ово одлично и организација је супер, сви су радили упорно. Сви су радови лепи и има разних радова и предивно је – рекла је Валентина Пандуровић, ученица.
- Дошло је пуно наших другара и њихових родитеља. ово нам је значило јер хоћемо да урадимо нешто за нашу школу – поделила је са нама Еленор Натали, ученица.
- Наставница ликовног нас је укључила у рад. Имали смо тему “Ускрс” и правили смо шта желимо. Направила сам теглицу од вунице са зеком и помогла ми је мама – навела је Ивана Малбашки, ученица.
- Фантастично је било. Правили смо честитке и продали смо много радова и прикупили доста пара - рекао је Тодор Марковић, ученик.
Да је Васкрс најдражи празник за децу показали су и ученици ОШ “Јанко Веселиновић”, који су организовали традиционалну “Васкршњу изложбу” на којој су продавали своје рукотворине. Средства прикупљена од продаје искористиће за набавку наставних средстава, као и претходних година.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa