Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
МОГУЋЕ ЈЕ ПУТОВАТИ КРОЗ  ВРЕМЕ
ИНТЕРВЈУ СА САЛОМ РАКЕЛИЈЕМ:
ИНТЕГРАЦИЈА НАУКЕ И ДУХОВНОСТИ

МОГУЋЕ ЈЕ ПУТОВАТИ КРОЗ ВРЕМЕ

Научник и мистик, писац, музичар и исцелитељ временских линија, Сал Ракели (Сал Рацхеле) рођен је 1955. године, у Солт Лејк Ситију (Јута, САД). Одрастао је у научном, атеистичком породичном окружењу (отац му је био професор математике и физике). Исте године када је дипломирао електронику, започео је своју духовну потрагу.
У област „иза физике“ закорачили сте са Силва методом?
- Сваки истински научник је радознао. Једном приликом, упознао сам жену која је завршила Силва метод. Рекла ми је детаље о мом првом браку, које нико није могао да зна, осим ако није видовит. Схватио сам да је ушла у поље информација и одлучио да похађам тај програм. Имао сам изузетног учитеља који ме је подучавао различитим источњачким филозофијама, укључујући и медитацију, тако да сам се упознао са потпуно другачијим светом. Користио сам принципе Силве да бих отворио свој виши ум и телепатски се повезао са великим светским учитељима. Почео сам да добијам фасцинантне информације. У почетку нисам могао да верујем да је то могуће, мислио сам да измишљам, али касније, када сам читао о животу једног учитеља, у књизи сам, од речи до речи, видео исто што и у својој визији.
Ви сте један од оних људи који верују да је могуће направити брак између духовно-религиозног и научног приступа животу. Како кореспондира физика са метафизиком?
- Постоји принцип у квантној физици који се зове принцип нелокалности. Током експеримента, научници су успели да разделе субатомске честице и да поставе њихове делове на велике удаљености. Међутим, када би направили промену на једном од тих делова, она би се тренутно регистровала и на другом. Изворна честица је знала шта се дешава са њеним другим делом, независно од времена и простора. Дакле, ако разделите једну честицу и ставите два или више њених делова у галаксију удаљену милионима светлосних година, промене у изворној честици ће тренутно утицати и на њен одвојени део. Изгледа да честице нису заиста раздвојене, иако се чини да јесу. Другим речима, постоји јединство које прожима све димензије и нивое времена и простора. Све је у вези са свим, поље интелигенције зна све што се догађа у пољу.
Ако се принцип нелокалности може применити на време, да ли то значи да је путовање кроз време могуће, бар на нивоу субатомских честица?
- Истраживање принципа нелокалности наговештава да постоји само једна тачка у Креацији и да је све оно што се чини да је присутно од времена Великог праска само холографска пројекција ове изворне тачке. Са нелинеарног аспекта, све се дешава истовремено, у вечном сада. Ништа није заиста одвојено у времену и простору. Све је холограм једне тачке, или сингуларности. Ако заиста постоји само једна тачка Креације која се холографски пројектује, то значи да можемо путовати било где унутар таписерије времена и простора. Другим речима, можемо да се враћамо у време и да направимо неке измене, до одређене мере, у прошлости. Не можемо мењати физичке чињенице у оном што зовем доминантна временска линија (биографске податке) због такозваног „парадокса деде“: Шта ако се вратите натраг у време и случајно убијете вашег деду, што би значило да се никад нисте ни родили, а ако је то тачно, онда не бисте могли да се вратите у прошлост и да га убијете? Очигледно је да путовање кроз време не функционише на тај начин.
Ви сте оснивач и практичар исцељивања временских линија, моћне и јединствене терапеутске технике?
- Рецимо да вас је отац тукао када сте имали пет година, (можда током неколико година) и сада имате комплексе који вас прате кроз живот. Злостављање, сексуално, физичко или емотивно, приличино је уобичајен сценарио. У техници исцељивања временских линија, ви се враћате у време када се догодила траума, или негативно програмирање, и дајете исцељење вашем прошлом ја које отпушта оно што зовем етерични отисак. У току веома кратког временског периода, траума се разрешава, зато што више не постоји енергетски утицај негативног искуства на живот клијента. Узмимо за пример страх од јавног наступа. Рецимо да је ваш клијент искусио вршњачко насиље у основној школи. Може се десити да страх нестане током само једне сеансе, али је обично потребно мало више времена, мада се и после једне терапије осећа значајан напредак. На исти начин можемо да се враћамо у прошле инкарнације. Није важно да ли сте у могућности прецизно да видите свој прошли живот, него да осетите емоције које су повезане са траумом. Можда сте невино оптужени за злочин који нисте починили и осуђени на смрт. Ако је то случај, осећања у вези са тим су много важнија од детаља. Исцељивање временских линија функционише на шест различитих нивоа: физичком, емотивном, менталном, астралном, етеричном и узрочном.
Реците нам нешто о паралелним (могућим и вероватним) временским линијама?
- Хајзенбергов принцип неодређености је закон квантне механике по коме стварност може да постоји као потенцијално стање. Преклапање је дериват принципа неодређености који тврди да можемо постојати на два места истовремено. Нећу ићи у техничке детаље науке, хајде да претпоставимо да смо на оној тачки времена и простора коју зовемо садашњи тренутак и да посматрамо могуће будућности. На пример, могућа будућност је да попијем воду у наредном тренутку, или да померим ногу, ставим руке на сто... Постоји бесконачан број могућих путева. Све док смо неодлучни у погледу наше будућности (шта ћемо креирати) постоји таласни облик могућности, али чим изразимо снажну намеру да се померимо у одређеном правцу, то постаје део наше доминатне временске линије. Ако постоји велика могућност да подигнем чашу и попијем воду, а то још увек нисам урадио, онда је у питању оно што зовемо вероватна временска линија. Паралелне линије остају у реалности која постоји на неком нивоу, али се још увек нису материјализовале на физичкој равни. Знам да је ово тежак материјал. Чак и научници, који деценијама раде на овим принципима и који су видели како функционишу у лабораторији, имају проблем са разумевањем ових концепата.
У вашим књигама и на радионицама говорите о “игри слободне воље и предодређености?
- Опет ћу се вратити на науку. У једном експерименту, у ком је учествовало хиљаду људи, прикључили су испитанике на електроде (да би измерили импулсе у мозгу) и наизменично им приказивали пријатне и узнемирујуће слике са компјутерског екрана. Испоставило се да је компјутер знао једну секунду унапред која ће слика бити приказана, док су људи знали шест секунди унапред. То указује да постоји део нас који унапред зна шта ће се догодити у нашим животима. Постоји виша реалност која комуницира са нижом, коју обично зовемо нормалном људском егзистенцијом. Оно што зовем Више ја, или Надсвесни ум, не само да унапред зна шта ће се догодити, него и управља тиме. У религији се говори о томе да се наша мала воља стапа са већом, Божјом вољом. Говорећи речником религије, Бог у нама зна да ли ће се на екрану појавити узнемирујуће слике пет секунди пре компјутера и наше тело реагује на ту информацију. Ова чињеница нам не одузима радост истраживања, спонтаности или изненађења, напротив, у вишим стањима свесности осећате више слободе него у обичном стању свести.
Ви издвајате трећи, четврти и пети ниво свесности, у којима се разликује слобода избора?
- Трећи је ниво уобичајене људске егзистенције, који подразумева одлазак на посао, у супермаркет, плаћање рачуна, сексуално задовољство, подизање деце... То није ни добро ни погрешно само по себи, проблем настаје када смо закључани у том стању свести и не видимо да постоје други делови нашег постојања. Четврти ниво је метафизички, схватамо да је наша свесност у интеракцији са другом реалношћу, да можемо директно да утичемо на стварност, да је оно што видимо у нашим животима одраз онога што је у нашој свести. Можемо да говоримо о закону привлачности - оно што емитујете, то вам се враћа. Ако имате испуњавајућу свесност пуну љубави, видећете испуњавајући свет пун љубави. То не значи да затварате очи пред патњом (онај који воли има широм отворене очи за патњу света), него да нисте емотивно везани за одређени систем веровања. Четврта димензија је област слободне воље, где правите изборе у складу са својом одлуком да растете и развијате се. У трећој димензији не постоји слободна воља, већ илузија избора да ли ћете обући црвену или плаву блузу, али сте програмирани да мислите на одређени начин и ретко излазите из своје мале кутије трећег нивоа свесности, осим ако се нека криза не догоди у вашем животу, као што је озбиљна болест, губитак вољене особе, нешто што вас „продрма“. Тада почињете да преиспитујете свој живот, да схватате да живите аутоматски, на основу сопственог система веровања, будите се за идеју да сте створени по слици и прилици Божјој. У петој димензији, мала воља је стопљена са вишом, Божјом вољом. Ту схватате да постоји божански план за све и да можете да му дозволите да делује кроз вас, радије него да све урадите сами. Уместо малог его-ума који доноси одлуке, сада Надсвест, коју зовем Више ја, а коју можемо звати Божја воља, почиње да доноси одлуке за нас.
Последњих неколико година у Србији одржавате радионице и обуку за технику исцељења временских линија. Какви су Вам утисци?
- Ово је дивно место. Људи су пријатељски расположени, не носе многобројне маске као на Западу, природнији су. Овде постоји ниво реалности који не виђам често.
Шта бисте поручили нашим читаоцима?
- Прва порука је да раде на себи, да пронађу одговор на питање: „Ко сам ја?“ То би требало да буде прва ствар када је у питању школовање - шта значи бити човек, живети на Земљи, ко смо заправо, шта је људска свесност... Дакле, радите на себи, учите како да медитирате, похађајте курсеве за саморазвој, читајте књиге на ту тему, истражујте, не верујте слепо никоме, запитајте се има ли смисла то што слушате, или читате, да ли то осећате као истину и добићете одговоре. Ако имате проблем у браку, или са својом децом и потопљени сте у исту драму дан за даном, постоји разлог за то који је у вама (и у њима, такође), али морате почети од себе. Будите практични, ово је прилично практична област.
Људи се стално питају како они могу утицати на свет. Сва квалитетна метафизичка, или духовна учења говоре о томе да би требало да почнемо од себе, од мењања сопствене свесности. Чак је и Мајкл Џексон то схватио. Имао је песму „Човек у огледалу“. То није нова информација, ново учење, али је вредно понављања зато што заборављамо. Почнимо са собом, исцелимо своје страхове, предрасуде, ставове, условљености...

„Ми имамо, не само подсвесни, него и надсвесни ум. Волим поређење са компјутером. Подсвесни ум је као хардвер, свесни је оно што видимо на монитору, а надсвесни је као интернет. Сви аспекти нашег ума су релевантни за аплоудовање и даунлодовање информација из света и космоса. У неким религиозним учењима говори се о Акаша записима, библиотеци знања која постоји у електромагнетном пољу времена и простора. Реч је о томе да постоји поље интелигенције (енергије) које садржи више знање. Неки то поље зову Бог.“

Сал Ракели је истраживач у области људских потенцијала више од четрдесет година. Почетком осамдесетих, почео је да компонује оригиналну музику за клавир. Објавио је компакт дискове: Небеска креација, Рај природе, Сан душе, Бескрајни мир и Плес анђела. Аутор је шест књига: Живот на рубу димензија, Земљине промене 2012 – 2017, Буђење планете Земље 2012 – 2030, Интеграција душе, Права историја Земље и Мистерије времена. Оснивач је и практикант терапеутске технике исцељивања временских линија. Одржава радионице и обуку за будуће терапеуте широм света.
М. Филиповић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa