Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
ДРУГА КЛАПА ШАБАЧКОГ ФИЛМА
АЛЕКСАНДАР САВИЋ ПОНОВО У МЕДИЦИНАРУ

ДРУГА КЛАПА ШАБАЧКОГ ФИЛМА

После три године, поново ће тренерско место на клупи шабачког суперлигаша заузети Александар Савић. Пре три сезоне преузео је повратника у елиту са циљем опстанка, сада стаје на чело шампиона који има амбицију борбе на два фронта. Сарадња до краја сезоне
Поново је ситуација специфична, клуб је исти, али на вишем нивоу резултата, те су и перспективе другачије него пре три сезоне. Жеље су свеприсутне. Амбиција је да се улије нова енергија и екипа достигне максимум, а резултат ће исходити одатле. Од одласка из клуба селектор млађих категорија Србије (тренутно ради са селекцијом рукометаша рођених 1998. године), у Шапцу је био гост као тренер рукометаша “Слоге” из Пожеге против “Металопластике”, а Пожежане је водио и до четвртфинала “Челенџ купа”.
Још једном сте у Шапцу, са добрим искуством претходног боравка?
- Пре три године смо започели сарадњу када је тим био претпоследњи са четири бода, а четири екипе су испадале. Предвиђана нам је грчевита борба за опстанак, а успели смо да освојимо 20 бодова у другој полусезони и само је бод недостајао да се пласирамо у Европу. Уз тај. поставили смо и још неке рекорде, но “старе новине се не читају”. Поменуто искуство ме је ободрило када је стигао нови позив из Шапца, те смо се брзо договорили. Верујем у успех.
Шта сматрате успехом, које циљеве је управа поставила пред Вас, а које Ви постављате себи?
- Пред нама је плеј оф и завршница Купа Србије. Не подређујемо једно такмичење другом, на оба фронта ћемо се борити до краја. Једини циљ је максимум од екипе, а онда ће и резултат бити најбољи могући, ма који да буде. Ја увек тежим да чак направимо и искорак даље од реалних могућности тренутка, да превазиђемо себе.
Сарађивали сте са неколико играчица 2015. године?
-Сарађивао сам са Адом Ручнов, Дуњом Враголић, Јованом Милошевић и имао сам велико задовољство да радим са ондашњим и садашњим капитеном Аном Радовић. Постигли смо заједно много. Иако нисам тренирао, друге сам упознао кроз ривалске екипе. И када нисам тренер, пратим наш рукомет, женски и мушки, тако да знам какав играчки кадар имам на располагању.
Чини се да је друго место реална позиција пред плеј оф?
- Не бих тако лако прогнозирао, последње коло доноси два дербија. Познајем стање у Новој Пазови и верујте да “Младост”, као новајлија, има велику жељу да савлада “Наису”, без обзира што им то неће много значити на табели. На другој страни нама долази јак “Бекамент” и сконцентрисани смо само на ту утакмицу.
Све екипе су претрпеле промене током полусезоне?
- Лига је изједначена, сви имају своје циљеве и теже да их остваре. У “Медицинару” су четири играчице отишле, Ивана Пријовић се тешко повредила и тај број одлазака је тешко надокнадити. Пристигле су сјајне Ћубела и Стаменић, али увек треба времена да се нове играчице уиграју. Противници су јаки, незгодни, но увек треба на снагу ривала гледати као изазов, претварати је у мотив да се и превазиђу тренутне могућности.
Постигли сте договор са клубом до краја сезоне?
-Тако је, ту сам два месеца. Пред нама је кратак, али врло интензиван период. Нема времена за рад на физичкој снази, те је примарна тактичка и психолошка припрема. Пред Аранђеловац имамо неколико ровитих играчица, али све раде засебно, колико могу, како би дале свој допринос у недељу.
Црта ће бити подвучена на крају сезоне, где ће се спојити планови управе и ваши лични?
- Екипа има квалитет, завидне могућности и изазов је за кратко време самопоуздање подићи на виши ниво, психолошки екипу стабилизовати и спремити на ритам среда – субота где неће бити лаких утакмица. Уколико у свакој утакмици тим пружи највише што може у том тренутку, ми смо остварили циљ. Апсолутни максимум увек даће максималан резултат, ма који конкретно да буде. То жели управа од мене, то желим ја од себе, време ће показати да ли смо успели.

Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa