Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
АКТИВНОСТИ СТАРТИТ ЦЕНТРА

Развој веб дизајна

Протекле седмице у Стартит центру у Шапцу Васил Милошевски одржао је предавање на тему Веб дизајн меетуп. Као особа која је прошла кроз прве фазе доласка интернета и развоја веб дизајна у Шапцу, у позицији је да представи локалну ситуацију и то колико је важно да неко из мање средине има свој сајт.
Васил је говорио о томе како се позиционирати на глобалном тржишту, како почети са радом у сфери веб дизајна и напредовати у истој из локалне средине.
- Веб дизајн је најлакши начин да се уђе у ИТ свет. Основна идеја је да након три-четири месеца константног рада може да се дође на ниво када ће особа стећи одређено знање које ће моћи да уновчи, а имаће и добру основу за даље усавршавање и даље напредовање. Резултати су одмах видљиви, за разлику од других ИТ струка где је потребно много више времена да би резултати дошли до изражаја – истакао је Васил Милошевски и додао да врло радо преноси своје десетогодишње искуство у веб дизајну.
- Постоји мишљење да је само до пет одсто популације талентовано за програмирање, тако да увек говорим својим полазницима да свако може да научи, али да нису сви за ово. Постоји специфичан профил особе која лакше учи, међутим оно што је најбитније без обзира да ли је неко талентован или не, је вредан и континуиран рад. ИТ није као остале струке где је потребно стећи одређено знање и ту стати већ захтева константно усавршавање током целог живота. Само они који су спремни на то могу да буду заиста и успешни – објашњава Милошевски.
Пар дана након предавања о веб дизајну одржан је и први меетуп на тему Рачунарске графике и значају 3Д дизајна. Иван, рођени Шапчанин одлучио је да своја искуства о 3Д програмирању подели са заинтересованима у Стартит центру у Шапцу.
Овај меетуп био је уводна прича у курс 3дс Маџа, а сертификовани Аутдеск приближио је посетиоцима програме у којима се може радити 3Д графика.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa