Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
Иновативна и једноставна банкарска решења Директне Банке
Интервју Ана Кресоја ОкановиЋ Директорка пословнице Шабац

Иновативна и једноставна банкарска решења Директне Банке

Директна Банка а.д. Крагујевац је универзална, стабилна и домаћа финансијска институција настала спајањем КБМ и Финдоместиц БНП Парибас банке, које имају дугогодишњу традицију успешног банкарског пословања. Своју конкурентну позицију на банкарском тржишту, недавно је учврстила и куповином Пираеус банке а.д. Београд. Са предностима понуде Директне Банке, циљевима и будућим плановима, читаоце Гласа Подриња упознаће Ана Кресоја Окановић, Директорка пословнице Шабац.
Из свог банкарског искуства и са одговорности позиције на којој се налазите, како оцењујете пословање Директне Банке у Шапцу?
-Директна Банка је прошле године постигла добре пословне резултате, када је купила и Финдоместиц банку а.д. Београд и забележила добит од 1,9 милијарди динара. Добит првог квартала банке 2018. године у износу од 118 милиона динара, је показатељ да се позитивни тренд пословања наставља. Ови подаци нам омогућавају да развијамо нашу пословну мрежу и приближимо њене предности што већем броју грађана и привредника у Србији. Када је у питању пословање у Шапцу, наша експозитура прошле године је у оквиру мреже пословница Директне Банке на основу остварених резултата заслужено понела титулу најуспешније експозитуре, а ове године је награђена и за најбољу експозитуру током кампање готовинских кредита. Ово још једном показује да су нас многи суграђани препознали као партнера и указали нам поверење.
Шта је то што експозитура у Шапцу нуди као посебне погодности?
-Директна Банка свим својим клијентима нуди сигурност и професионални приступ. Фокусирани смо на локалну заједницу и домаћу економију, а кроз нове производе и услуге нудимо иновативна и једноставна банкарска решења, у циљу задовољења потреба наших корисника.
Директна Банка недавно је потписала Уговор о пословној сарадњи са Савезом самосталних синдиката, тако да запослени у јавном сектору од сада могу аплицирати за готовинске кредите по веома повољним условима, као и за дозвољена прекорачења по текућем рачуну.
На који начин се Директна Банка прилагођава променама на банкарском тржишту?
-Директна Банка кроз нове производе и услуге нуди креативна и иновативна решења, у циљу задовољења потреба грађана. Банкарски сектор у Србији прати светска кретања кад су у питању услуге, а са друге стране - наше тржиште последњих година карактерише процес укрупњавања, усмерен на постизање потпуне стабилности и сигурности. Оријентисани смо на сталан раст, профитабилно пословање,дугорочну и квалитетну сарадњу са корисницима наших услуга. Спремно дочекујемо изазове и новине које модерно доба намеће и настојимо да нам на првом месту увек буде клијент, задовољан нашом ефикасношћу у решавању финансијских питања.
Директна Банка је усмерена ка пољопривредној производњи и креирала је конкурентну понуду агро кредита. Каква је процедура за добијање кредита и које су могућности отплате средстава?
-Агро кредити намењени су регистрованим пољопривредним газдинствима и омогућавају пољопривредницима да обезбеде средстава неопходна за финансирање производње. Доступни су у износима од 50.000 до 1.200.000 динара, а рок отплате је до 18 месеци. Средства се могу враћати у виду месечних, тромесечних и шестомесечних ануитета, док се номинална каматна стопа креће од 0 до 9,95% на годишњем нивоу, у зависности од рока отплате који клијент изабере. Трудили смо се да пољопривредницима олакшамо пословање и заједно са њима учествујемо у унапређивању аграрног сектора.
Подаци Удружења банака Србије показју да су последњих година најпопуларнији кеш кредити. Да ли је то случај и у Директној Банци?
Ти подаци су релевантни и показују се и у пракси рада Директне Банке. Наши клијенти средства користе у складу са својим тренутним потребама, јер су кеш кредити Директне Банке најједноставније финансијско решење. Било да је клијенту потребан додатни новац или рефинансирање постојећих обавеза, уз једноставну процедуру и директан приступ, у нашим експозитурама добиће одговарајућу понуду.
Готовински кредит на 36 месеци, који је у оквиру експозитуре у Шапцу најтраженији,на располагању је нашим клијентима са каматом од 6,6%, и исти је без трошкова одржавања кредитне партије, као и без накнаде у случају превремене отплате.
Штедња грађана Србије је у порасту, какви су услови штедње у Директној Банци?
-Са растом поверења грађана у сигурност домаћег банкарског система, расте и штедња, нарочито у домаћој валути.
На орочену штедњу у динарима на 12 месеци Директна Банка нуди каматну стопу од 3.80%, док је за исти временски период штедње у еврима каматна стопа 0,80%.
Камате су конкурентне, пре свега јер смо ми домаћа банка и желимо да мотивишемо грађане да штеде у домаћој валути која је стабилна.
Нови услови, који су део стандардне понуде Директне Банке, односе се на штедњу у динарима и еврима, са исплатом камате по доспећу, без минимума орочених средстава.
Из своје палете производа намењене физичким лицима Директна Банка издваја Суперцард кредитну картицу, које су њене опције за клијента?
-Креирали смо Суперцард картицу у складу са потребама наших клијената. Наиме, клијенти током целог месеца могу да троше лимит који им је на располагању, а да измиривањем доспелог дуга до датума за плаћање не сносе трошкове у виду камате. У сарадњи са партнерима Банке омогућили смо корисницима Суперцард картице - куповину уз отплату на једнаке месечне рате. На овај начин, клијенти могу да обезбеде белу и браон технику, намештај и друге производе, а да отплаћују на рате, исто као и чековима грађана. Суперцард кредитна картица садржи савремену технологију заштите и обезбеђује сигурност плаћања и путем интернета, које је све заступљеније у Србији.
Под којим условима Директна Банка одобрава клијентима кредите за куповину нових и половних возила?
-Директна Банка својим клијентима одобрава ауто кредите без трошкова одржавања кредитне партије, без жираната, без преноса плате, као и без обавезног каско осигурања за све износе кредита. У сарадњи са својим пословним партнерима припремили смо специјалне услове ауто кредита са 0% камате за куповину одређених модела Цитроен и Форд нових возила. Позваћу ваше читаоце, заинтересоване за куповину нових возила, да поднесу захтев у некој од наших пословница широм земље, јер специјалне погодности које смо формирали, важе до 31. маја. Такође, велики број ауто плацева већ има потписан уговор са Директном Банком, тако да стандардна понуда банке обухвата и кредитирање половних аутомобила.
На тржишту је све већи број понуда за пензионере. Шта клијенти ове старосне групе могу да очекују у Директној Банци?
-Пензионери су у великом проценту клијенти Директне Банке, па смо према њиховим потребама и креирали посебне пакете текућих рачуна. Уз понуду пакета Пензија или Пензија унапред, где су средства клијенту на располагању 7 дана унапред сваког месеца, пружили смо адекватну подршку пензионерима за остваривање финансијских планова. На располагању су им и динарски готовински и кредити за рефинансирање који укључују и бесплатно животно осигурање. Захтев за кредит се може поднети у било којој нашој пословници, уз важећу личну карту, без депозита, учешћа и жиранта.
Шта Директна Банка нуди клијентима који су и даље радно способни?
-Било да наши клијенти примају плату или пензију, Директна банка нуди повољне пакете за текуће рачуне, уз могућност напредне услуге електронског и мобилног банкарства. Такође, наши пакети вођење личних финансија подижу на виши ниво, а на клијентима је само да изаберу онај који највише одговара њиховим потребама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa