Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

Радост, другарство, спорт, здравље

Пројекат који је настао у Шапцу и послужио као пример другима 2018. године окупио је малишане из 13 основних школа, а спортску борбу водило око 750 ђака. Полигони спретности, Између две ватре и трка на 60 метара део програма „Мале олимпијаде“
Прошло је девет година од покретања, за нашу земљу, пионирског пројекта „Спорт у школе – расти здраво“. Те 2011. Спортски савез Шапца у сарадњи са Градском управом заочео је, како истичу, свој вид „борбе“ за здраво одрастање и правилан физички развој најмлађих баш у периоду када је то најважније. Бесплатно генерације малишана имали су и имају прилику да вежбају у својим школама, развијају и унапређују моторичке способности, а оно увежбано да покажу на завршном такмичењу, Малим олимпијским играма, такмичењу ученика млађих разреда осмолетки. Маја 2018. 13 школа довело је око 750 ђака, малих спортиста, поносних што бране боје своје школе.
- Избором спорта ви сте већ победили. Кроз спорт се учите животу, поштујући фер плеј дајете пример другима, победама се радујте, а и порази када се догоде немојте туговати, већ нека вас то мотивише да више и боље тренирате, радите како би следећи пут победили – истакао је председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић обраћајући се учесницима.
Најмлађи су пред собом имали полигоне, а најстарији међу њима популарну игру „Између две ватре“ и трчање на 60 метара. Иако је свима стало до победе, представници града наглашавају да је суштина и овог такмичења, али целог пројкета, здравље ђака, здраво одрастање и развој школског и масовног спорта.
- Најлепше је видети децу која су заволела спорт, која једва чекају да такмичење почне, која већ сада осећају такмичарски жар. У спорту увек има победника и поражених, али заиста верујем да су сви учесници програма „Спорт у школе – расти здраво“ победници. Сваким часом, тренингом уложили су у своје здравље и развој и зато треба да буду поносни, а ми смо већ сада поносни на њих. Најбоља оцена вредности је њихова радост, жеља и осмех – сматра председник Скупштине града Немања Пајић.
До сада најуспешнија школа ОШ „Николај Велимировић“ и овај пут је остварила најбоље резултате. На забавном полигону и полигону спретности, наступале су мешовите екипе, а у обе дисциплине славили су „Николајевци“. На забавном полигону су освојили и прво и треће место. Међу девојчицама на полигону свестраности најбржа „Николајева“, док се код дечака издвојила ОШ „Јеврем Обреновић“. Јанкова школа победила у игри „Између две ватре“ савладавши у финалу Јевремову школу. Своје борбе водили су и атлетичари на 60 метара. Најбржи Николина Тошић (ОШ „Лаза Лазаревић“ Јевремовац) испред Ленке Мијаиловић и Мине Радивојевић, односно Андреј Копрић (ОШ „Николај Велимировић) испред Срђана Лолића и Радована Којића.

Б. Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa