Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
Година великог јубилеја
У СУСРЕТ ДЕВЕТОМ ЦЕРСКОМ МАРШУ

Година великог јубилеја

Овогодишњи, девети Церски марш одржаће се на Преображење 19. августа. Под мотом „Хвала деди на победи“ посвећен је Краљу Петру Првом Карађорђевићу. Пријављивање је почело у недељу на Ђурђевдан.
-Позвала бих, пре свега, све који воле своју земљу, да на Преображење дођу на Трг шабачких жртава и да, у времену када су ружне слике свакодневица, покажемо и лепу страну Србије. Позивам их да заједно обележимо славну историју наших јунака и верујемо у бољу будућност Србије, каже Марија Спасојевић из Удружења грађана „Церски марш“.
Традиционално, окупљање је у 7 сати на Тргу, а полазак око сат касније испред цркве, после молитве за срећан пут. Обезбеђена је вода, доручак, ручак, аутобуски превоз назад, као и санитетска и возила за пратњу до Цера. Како би свега овога било обезбеђено у довољној мери, Организатори апелују на све који желе да учествују у Маршу да се пријаве да би се знао број учесника. Пријаве се могу обавити на број телефона 065/437-49-21 и на Фејсбук профилу УГ „Церски марш“.
Како је ово година јубилеја, 100 година од победе у Првом светском рату, УГ „Церски марш“ организује низ дешавања како би достојно обележили овај важан историјски датум. Први од тих догађаја била је промоција књиге Милана Богојевића „Мале приче Великог рата“ која је први пут представљена управо шабачкој публици пре неколико недеља.
-Ове године желимо да испричамо низ прича које се тичу Великог рата и обичних људи који су се у тешким временима за нашу земљу својим карактерним особинама истакли као светли примери. Учествоваћемо у “Ноћи музеја”, одржати више трибина и емитоваћемо серијал филмова, 10 кратких прича које ће открити неке мање познате детаље, пре свега о нашем граду и његовом страдању које је уграђено у велику победу на Церу, истакао је Божидар Катић, председник УГ „Церски марш“.
Прошле године на пут до Цера кренуло је око 2.000 учесника. Досадашње искуство каже да је сваке године број људи који учествују у „Церском маршу“ све већи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa