Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Бициклом од Малмеа до Бадовинаца
ПОДУХВАТ МЛАДОГ МАЧВАНИНА МИЛУТИНА ЕРДЕВИЧКОГ

Бициклом од Малмеа до Бадовинаца

Прешавши хиљаду и по километара на омиљеном двоточкашу, видео различите пределе и људе. У Чешкој лепа конобарица, а у Аустрији доживео саобраћајни удес. Остало као драга успомена. У родном селу, на “Павловића мосту”, чекали родитељи и пријатељи
Подвиг вредан пажње, извео је пре неколико дана млади Милутин Ердевички(25) из Бадовинаца, прешавши бициклом хиљаду и по километара од Малмеа у Шведској, где ради у фабрици аутомобила, до Бадовинаца, крај Дрине, где је рођен. Сви су на њега били поносни када је после десет дана пута (вожње бицикла) стигао до “Павловића моста” на Дрини у највећем мачванском селу. Срећни родитељи и бројна родбина приредили су му свечани дочек. Сусрет на мосту који спаја мачванску и семберијску равницу био је веома срдачан.
Милутин је и раније долазио кући, углавном лети, неким уобичајеним, бржим превозом( аутомибил, аутобус, авион... ) Овог пута из радозналости, пре свега одлучио се за бицикл.
После свега што је на дугом путу кроз више држава доживео изузетно је задовољан. Каже да је све то имало и солидну цену ( скоро као једно летовање у неком супер луксузном и скупом одмаралишту) али ово авантуристичко путовање бициклом, каже да је тешко упоредити са свим другим.
- У Чешкој сам упознао једну прелепу конобарицу у једном локалу. У Аустрији сам бициклом налетео на неки аутомобил али све је било без тежих последица. Предели кроз које сам прошао су фантастични и то се ничим не може платити, без обзира што је било доста напорно, а на неким деоницама сам морао да гурам бицикл поред себе. Не могу описати осећај када сам прешао нашу границу и кренуо, некако брже кући, без предаха и одмора, возио сам нон-стоп, каже Милутин.
Његовој срећи није било краја, када му се после хиљаду и више километара вожње бицикла, који је пазарио у Шведској за 900. еура, указао “Павловића мост” на Дрини, у селу где је рођен и провео младост.
Милутин је пре неколико година завршио ФОН у Београду. У Шведску је отишао “тражећи своју срећу”. Није, каже зажалио. Ради пуно али и плата је солидна. У Србији му живе родитељи. Има још две старије сестре. Чим је стигао ( на летовање у Србију), одмах сутрадан прикључио се “бициклијади”, коју је Удружење “Еко Дрина”, организовало у оквиру манифестације “Ивањдански дани” у Бадовинцима. Међу 50. осталих учесника, поново је возио бицикл, око 15. километара улицама родног села.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa