Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
Градоначелник ШАПЦА:

Упиремо прст у политички криминал

Опозиционе странке и покрети почеле су у петак у старој згради Народне Скупштине први округли сто о потреби промене изборних услова у Србији. Први у низу разговора представника опозиције на ту тему је и "вид притиска" на власт да до наредних избора прихвати опозиционе захтеве.
Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да ће 6. новембра у Стразбуру, на Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе, говорити о политичком криминалу који се спроводи у Србији.
- Молим вас да ми доставите доказе, и све што знате, да се краду избори, да се врши притисак на одборнике, да се злоупотребљавају институције, да се разним преварама финансирају локалне самоуправе. Тамо идем да уперим прст у политички криминал, у криминалце који то спроводе, ми тиме не тужимо своју државу већ је штитимо. Ја сам сигуран да ћемо тамо наићи на добар пријем, да ћемо издејствовати да се ова тема, као најозбиљнија тема, најзад отвори у надлежним телима Европске уније, рекао је Зеленовић.
Скуп је организован са идејом да се најпре опозиционе странке и покрети усагласе о захтевима за фер изборе и медијско представљање, па да се онда ти захтеви упуте власти, односно владајућим странкама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa