Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
ЈУТЈУБЕР БАКА ПРАСЕ У ШАПЦУ

Шаим се!

Богдан Илић је тренутно најпознатији момак у Србији. Познатији је, додуше, по свом надимку – Бака Прасе.
Он је један од најпознатијих јутјубера на Балкану и има око 900.000 пратилаца на популарном Јутјубу. И ту се не зауставља, из дана у дан расте. Његови видео клипови бележе вишемилионске прегледе и сходно томе доносе више него добру зараду.
Бака Прасе је миљеник младе публике у региону. У Србији када наступа, то је вриска и дерњава попут оне коју су доживљавали Битлси када су наступали 60.тих година. Тако је било и у Шапцу прошле недеље. Имао је два наступа, оба пред препуном салом позоришта у Шапцу, као некада Лепа Брена и Здравко Чолић широм Србије. Шабачки публику је распаметио својим поздравом – ШАИМ СЕ!
- Феномен јутјубера је постао изузетно популаран код нас у последњих годину дана. Та јутјуб сцена постоји уназад четири, пет година, али је права експанзија настала у последњих годину дана. Популарност је довела и до појаве масовних фестивала, а публике, нарочито млађе, све је више. Самим тим, то тржиште расте из дана у дан – каже Бака Прасе за Глас Подриња.
За њега је караткеристично да је веома брзо, такорећи, за годину дана стигао до велике популарности. Популарнији од њега, по броју пратилаца су само Сербиангејмс и Муђа, али они се више баве гејмингом, за разлику од Бака Прасета који је ушао у музичке воде.
- Одлучио сам се за музику, јер сам завршио средњу музичку школу. Имам музичко образовање и желео сам да то искористим. Почео сам да репујем са још једним другаром из шале, а сада је то прерасло шалу. Добијам много милиона прегледа, али још не могу да се назовем правим репером – истиче Бака Прасе.
Према његовим речима, свако ко крене да се бави оваквом врстом посла очекује успех. И са њим је то био случај.
- Нисам очекивао да ћу до оваквих резултата да дође тако брзо. Веровао сам да ће ми требати много дуже. Када погледам остале јутјубере, доста дуго раде, дођу до неког нивоа и стану. За разлику од њих, ја сам за веома кратко време дошао до скоро 900.000 пратилаца на Јутјубу и нисам застао – напомиње Бака Прасе.
Наш саговорник је током средње школе много времена проводио у играоници пошто није имао свој рачунар и играо видео игрице. Легенда каже да је најбољи играч популарне игрице ЛоЛ. Године 2015. био је члан трочланог гејминг тима репрезентације Србије, под именом Matra W, са којим је освојио шампионску титулу, над фаворизованим тимовима Кине и Јужне Кореје, на седмом одржаном Светском првенству у том спорту. Свој дебитански албум Институција објавио је јула месеца ове године.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa