Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
БИВШИ ПРЕДСЕДНИК И ДАЉЕ УЖИВА У ПРИВИЛЕГИЈАМА

Томи од Владе вила на коришћење

Влада Србије доделила је на коришћење вилу у Ужичкој 23 председнику Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином "у циљу обезбеђивања услова за даље развијање сарадње" с те две државе, речено је из кабинета премијерке Ане Брнабић за Инсајдер.
Како је Инсајдер објавио, из премијеркиног кабинета су добили одговор да ће држава покривати и све трошкове за одржавање виле, који износе приближно 400.000 динара, што је око 3.400 евра.
На питање Инсајдера зашто је Уредбом владе од 25. октобра извршена пренамена објекта у Ужичкој 23, који је било превиђен само као председничка резиденција, у кабинету Ане Брнабић објаснили су да тај објекат не користи само председник Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином, већ да је на располагању и за репрезентативне намене тог савета.
"У њему ће моћи да бораве и гостујуће делегације из тих држава када за тим има потребе. Тако Србија гостима из земаља које су стратешки од изузетне важности за Србију, пружа најбоље могуће гостопримство. У овом објекту се одржавају и различити састанци делегација на највишем државном нивоу, пише у одговору.
Влада је на седници која је одржана 25. октобра изменила Уредбу о непокретностима за репрезентативне потребе Републике Србије и донела одлуку да вила у Ужичкој убудуће служи за "боравак и репрезентативне потребе" председника Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином.
Према Закону о председнику Републике, Томислав Николић по истеку мандата стекао је и низ привилегија. Осим пензије у висини од 80 одсто председничке плате, Николић има право и на канцеларију, саветника и секретара, а може да користи и службени аутомобил с возачем, на онолико времена колико је трајао његов мандат председника, пише Инсајдер.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa