Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
Незгодне новајлије
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Незгодне новајлије

Нови суперлигаши држе корак на средини табеле и траже шансу да изненаде у борби за плеј оф. Шапчани још у потери за Панчевом у ишчекивању дербија у деветом колу. М’ПЛАСТИКА има бољи тим, КИКИНДА домаћи терен
Неколико сезона смо кикиндски рукомет гледали у Шапцу, али су га репрезентовале припаднице лепшег пола. Од ове јесени имамо прилику да видимо шта нуди мушки тим ове варошице. Да би га гледали уживо, у нашем граду, морамо сачекати наредну календарску годину, али ће га “плави” рукометаши изблиза упознати већ следећег викенда. У Војводини се рукомет воли, у Кикинди има поклонике и има успехе, бар у поређењу са другим спортовима. Због тога је гостовање у Врбасу, Кикинди, Новом Саду, Црвенки, Каћу, Суботици вазда (било) незгодно и потенцијална “мина” за фаворита.
Већ су се играчи Ђорђа Теодоровића сусретали са сличним минама и успешно их превазилазили. То је циљ и на овом мечу. Већ се ДИНАМО и шабачка М’ПЛАСТИКА издвајају на врху, но само победе одузимају наду другим ривалима да се могу прикључити. Не својом грешком “пластика” није узела оба бода у првом колу, у сваком наредном јесте, прекид доброг низа нико не воли, а у сваком мечу издвајао се по неки играч добром игром што је додатни подстрек, мотив и снага Шапчана. Од КИКИНДЕ има свакако бољи тим овдашњи суперлигаш, али је изазов гостујући паркет.
Кикинђане предводе Марко Трнинић, некадашњи рукометаш Шапчана, Лисица, Делибашић, Врговић. До сада имају два победе, очекивано против Пожеге и вредну над СПАРТАКОМ, реми у Београду и поразе у Новом Пазару, Аранђеловцу (где су пружили најбољу игру ове сезоне, до 55. минута имали и предност и замало изненадили фаворита), односно Панчеву. На домаћем терену су без грешке, али им следи најтежи ривал до сада.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa