Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
АСОЦИЈАЦИЈА ЛОКАЛНИХ И НЕЗАВИСНИХ МЕДИЈА

Ново руководство ПУ Локал прес

Драган Ђорђевић, директор „Сремских новина“ из Сремске Митровице, нови је председник Управног одбора Пословног удружења Асоцијација локалних и независних медија „Локал прес“. Поред њега, нови чланови Управног одбора су Никола Лазић, „Бујановачке” из Бујановца, Стојан Марковић, „Чачанске новине“ из Чачка, Звонко Дамјановић, „Нове књажевачке новине“ из Књажевца и Владимир Малешић, ТВ Форум из Пријепоља.
Изборна скупштина ПУ Локал прес одржана је у периоду од 29. новембра од 1.децембра у хотелу Соларис у Врњачкој Бањи. Од укупно 51 редакције, присуствовало је 34. За нови Управни одбор 11 чланица именовало је своје кандидате.
У оквиру скупштине организоване су и две радионице. Радионицу за писање пројеката и спровођење пројектног циклуса водио је Владимир Пиља, а Радионицу за евалуаторе Локал преса Наталија Братуљевић.
Давор Марко, ИРЕX, вођа тима за медијску подршку и Данило Кривокапић, директор СХАРЕ Фондације, представили су у четвртак, 29. новембра, ГДПР – водич за медије. Након ове, своју презентацију имао је и Зоран Гавриловић, директор организације „Бироди“, који је чланице Локал преса упознао са Иницијативом за унапређење интегритета у медијима „Медији и интегритет“.
Чланицама је био поднет и Извештај о раду и пројектним активностима удружења током 2018. године, представљено Истраживање о примени медијских закона у локалним срединама са посебним освртом на пројектно суфинансиране, које Локал прес спроводи уз подршку организације Civil Rights Defenders.
Презентација Истраживања о примени медијских закона у локалним срединама са посебним освртом на пројектно суфинансирање
Поред тога, организован је и округли сто под називом “Какав нам је Закон о јавном информисању потребан, пре или после Медијске стратегије“.
Овогодишње радионице које се реализују на Скупштини су финансијски подржане од стране National Endonjment for Democracy (NED), а одржавање Двадесеттреће Скупштине ПУ ”Локал прес” омогућили су НЕД и ОЕБС.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa