Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
Са осмехом у школске клупе
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

Са осмехом у школске клупе

Почетак обележавања дана школе „Ната Јеличић“ који ће у будућности бити традиција
Протекле седмице у Шабачком позоришту приредбом под називом „ „Мењам пубертет за било шта – повољно“ обележен је дан Основне школе „Ната Јеличић“. Представу су извели чланови драмске секције, уз пратњу песама хора у распону од дечијих песмица као што је „Ау што је згодна школа“ до обрада песама бенда Прљаво казалиште, као што је „Ми плешемо“ којом је приредба завршена.
Ово почетак обележавања дана школе „Ната Јеличић“ који ће у будућности бити традиција.
- Поента представе је првенствено однос деце према школи, као и вечити троугао деца – родитељи – наставници. Цео комад се састојао из низа скечева који су тематско-мотивски повезани. Свему се приступало са хумористичког аспекта, али уз дотицање озбиљнијих тема које су у жижи интересовања свих учесника наставног процеса. Јасно су истакнуте жеље да се у савременом хаосу и журби пронађу начини за успостављање квалитетних односа и у породици и у школи. Једно од понуђених решења јесте у јачању породичних веза и враћању неким традиционалним вредностима које су у савременом друштву потиснуте – истакла је Славица Лукић.
Хор је наступао под руководством наставнице музичке културе Иванe Марковић, музику је пуштала учитељица Радмила Стојићевић, а радом драмске секције руководила је наставница Славица Лукић. Чланови драмске секције који су учествовали у представи су: Матија Нешковић, Лара Стојановић, Валентина Богојевић, Наташа Вудраг, Матија Илић, Сташа Јовановић, Тамара Костић, Теа Митрашиновић, Марко Михаиловић, Душан Николић, Данило Кнежевић, Филип Лугоња, Ђорђе Адамовић, Андријана Митровић и Лука Николић.
Директор Основне школе „Ната Јелиић“ Зоран Старчевић истакао је овом приликом захвалност присутнима на одвојеном времену посвећеном обележавању Дана школе.
-На нама је да својим радом и новим идејама подижемо резултате и углед школе на највиши ниво. Желимо да ученици у нашу школу улазе са осмехом и без брига, јер ћемо се њиховим резултатима тада сасвим сигурно сви поносити. Наши ученици са успехом учествују у раду истраживачке станице „Петница“. Резултати на такмичењима и спортски успеси су прави подстрек за даљу модернизацију и опремање школе. Са правом се надамо да није далеко дан када ћемо реконструисати школу и ући у своју фискултурну салу – навео је Старчевић.
Након приредбе која је настала као подухват ученика и наставника ОШ „ Ната Јеличић“ обележавање овог дана увеличао је коктел у просторијама школе.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa