Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
УСЛУГА ПО МЕРИ КЛИЈЕНТА
Ана Кресоја ОКАНОВИЋ, шефица шабачке експозитуре Директне банке

УСЛУГА ПО МЕРИ КЛИЈЕНТА

„Директна Банка ад Крагујевац у наредном периоду планира даљи раст укупних депозита и кредита, као и увећање базе задовољних клијената. Банка ће наставити да обезбеђује још разноврснију и квалитетнију услугу са циљем да подржи даљи развој и напредак локалних заједница и становништва“– каже у интервјуу за Глас Подриња Ана Кресоја Окановић, шефица експозитуре Шабац
Директна Банка данас представља једну од растућих финансијских институција захваљујући органском расту и ширењу путем интеграција. Кључни показатељ успешног пословања Банке у протеклих годину дана јесте значајан раст тржишног учешћа након спајања са Пираеус банком, као и увећање продајне мреже и базе клијената за 50 одсто. Директна Банка је на овај начин увећала и свој најважнији ресурс – тим од укупно 640 стручних банкара који стоји на располагању свим клијентима.

Након успешно спроведене интеграције, колики је удео Директне Банке у домаћем банкарском сектору?
-Директна Банка је након припајања Пираеус банке, треће по реду банке која је интегрисана у наш систем, удвостручила своје тржишно учешће и увећала пословну мрежу за 50 одсто, тако да је тренутно чини 47 експозитура и 106 банкомата. Аквизицијом смо још додатно појачали присуство у важним привредним центрима у Србији и даље проширили пословање у градовима где до сада нисмо били присутни попут Чачка, Ваљева и Вршца. Све пословнице, попут наше експозитуре у Карађорђевој улици број 51, позициониране су у централним градским зонама.

Шта јачање и раст Банке значи за њене клијенте?
-Директна Банка као домаћа, високо ликвидна и стабилна банка у могућности је да понуди широк спектар производа и услуга креираних тако да на најбољи начин испрате потребе сваког клијента понаособ.
Банка је током 2018. године бележила константан раст укупно одобрених кредита пре свега захваљујући понудама које подразумевају практична банкарска решења и додатне погодности за корисника. Овакав приступ је резултирао увећањем кредитне активности најпре ка становништву где је након интеграције остварен раст од преко 170 одсто у односу на крај претходне године.

Које позајмице препоручују Ваши саветници као најповољније решење како би грађани допунили свој буџет?
-Кључ за паметан одабир кредита лежи у одговору на питање да ли су нам додатна средства неопходна као подршка тренутном буџету или за инвестиције. Потом, да ли је зарада везана за курс евра или не, као и да ли се очекују додатни приходи. У нашој земљи значајан део укупног кредитног портфолија чине динарски кредити, а Директна Банка не одступа од овог правила. Када говоримо о типу кредита, Банка бележи раст готовинских кредита.
У експозитури Шабац најтраженији су кеш кредити са роком отплате до 36 месеци. Ови кредити одобравају се у максималном износу до четири милиона динара и са номиналном каматом од 6,60 одсто. Нису потребни депозит, учешће или жиранти а за подношење захтева клијентима са текућим рачуном у нашој Банци потребна је само лична карта.

За нама је месец штедње. У којој валути се највише штедело у Директној Банци и да ли је приметан тренд раста штедње у домаћој валути?
Штедња грађана у Србији бележи константан раст, а тај тренд приметан је и у нашој Банци. Први резултати месеца штедње говоре нам да динарски депозити све више добијају на значају. Разлог је у вишој каматној стопи у односу на девизне улоге, тренутно јаком динару и камати ослобођеној пореза. Додатно, исплативост штедње у домаћој валути резултат је и ниске инфлације и релативно стабилног курса динара према евру, као и непостојање трошка конверзије валута.
Директна Банка негује концепт атрактивне штедње током целе године што клијентима омогућава да у сваком тренутку имају добре услове за орочене депозите. У прилог нашој понуди говори раст укупних депозита који је након интеграције забележио увећање од преко 120 одсто у односу на крај претходне године.

Понуду Директне Банке обележили су Агро кредит за регистрована пољопривредна газдинства. По чему су ови кредити специфични?
-Директна Банка у својој понуди има краткорочне и дугорочне динарске кредите са фиксном каматном стопом, за финасирање обртних средстава и улагања у све пословне активности пољопривредних газдинстава, попут ратарства, сточарства, воћарства и повртарства. Наши Агро кредити се одобравају без депозита и учешћа, максималан износ кредита од 3. јануара 2019. биће чак 3.000.000 динара, а средства се могу искористити за набавку робе, сировина, материјала, готових производа и услуга које пољопривредници користе у производњи.
Краткорочни кредити имају фиксну номиналну каматну стопу која износи 0% годишње, док је рок отплате од годину дана могуће прилагодити сезонској природи посла и кредит сервисирати у виду месечних, тромесечних или шестомесечних рата. Додатна предност наших Агро кредита је и у брзини одобрења које може бити и за неколико дана по достављеној потпуној документацији.

Какви су планови Банке у наредном периоду?
Остварени резултати нам дају основ за амбициозан пословни план за следећу годину. У нашем фокусу остаје задовољан клијент, квалитет пружене услуге, као и ангажовано и проактивно учешће на локалном банкарском тржишту.
Поверење наших клијената, мотивисан и стручан тим учинили су да будемо препознати као Банка која је поуздан партнер и стабилан ослонац становништву и привреди. Сигурна сам да ћемо и у наредном периоду наставити да оправдавамо поверење и будемо Банка првог избора за све клијенте.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa