Инфо

28. фебруар 2019.28. феб 2019.
ШАБАЦ МЕЂУ ПАМЕТНИМ ГРАДОВИМА
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА У ИЗРАЕЛУ

ШАБАЦ МЕЂУ ПАМЕТНИМ ГРАДОВИМА

Циљ овогодишње конференције је спајање глобалних лидера са револуционим високотехнолошким, енергетским и сајбер компанијама из Израела
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић боравио је у званичној посети Израелу, поводом 33. Међународне конференције градоначелника. Конференција је одржана у Јерусалиму и Тел Авиву.
Тема овогодишње конференције градоначелника су Иновативни градови. Говорило се о изазовима са којима се градоначелници широм света свакодневно суочавају.
У оквиру 33. Међународне конференције градоначелници су посетили Јад Вашем-Национални Музеј Холокауста, након чега је за учеснике конференције приређен пријем у Америчкој амбасади у Јерусалиму. Домаћин скупа је био амбасадор Дејвид Фридман.
Бенџамин Њетанаху, премијер државе Израел, организовао је састанак са градоначелницима, учесницима Међународне конференције.
Трећег дана боравка у Израелу градоначелници су посетили берзу у Тел Авиву, звоњењем звона на берзи покренули су трговински дан.
Организоване су информативне сесије, а једна од иницијатива које су им представљене били су напори Израела у изградњи паметних градова и пут ка револуционарним технологијама.
Градоначелници су посетили и Командни центар “Smart City“, где им је представљена технологија која је примењена у управљању градом и његовом безбедношћу. Сазнали су и зашто је Израел познат као "Start-up Nation".
За њих је организован пријем у Градској кући у Тел Авиву, чији је домаћин био градоначелник Рон Хулдаи.
Циљ овогодишње конференције је спајање глобалних лидера са револуционим високотехнолошким, енергетским и сајбер компанијама из Израела, и експертима урбаног развоја у Start-up Nation на 33. Међународној конференцији за градоначелнике, која се фокусира на теме и изазове са којима се суочавају данашњи урбани центри.
Међународну конференцију градоначелника у Израелу, на којој су теме паметни, безбедни и одрживи градови, организовали су Амерички јеврејски конгрес и Амерички савет за светско јеврејство у сарадњи са Министарством спољних послова Израела и Федерацијом локалних власти Израела.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa