Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
Потврда статуса у елити
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА – ПЛЕЈ АУТ

Потврда статуса у елити

Шапчани пет бодова изнад баража за опстанак. Меч више на домаћем терену. Врање прилика за прву победу и први гол „Динаму“ у сезони
На истој позицији и са истим бодовним салдом као и пре годину дана шабачка МАЧВА почиње ново путешествије у плеј ауту. Снови о плеј офу јесу били бижи него претходне, но нису досањани. Ипак, како је првенствена амбиција опстанак, онда је ситуација релаксирана и суперлигашки статус Шапчани могу угрозити само великим падом форме током наредних месец и који дан више. Да је Гаврић искорстио једанаестерац „на крову“, имала би „црвено-црна“ екипа и бод више, но и овакав учинак даје сигурност.
Четири пута ће МАЧВА играти на свом терену, три пута ван Шапца. Победе у Поцерској апсолутно гарантују опстанак, те је пут до спаса јасан и, тренутно, врло проходан. Екипа Дарка Тешовића мора суперлигашки квалитет потврдити у суботу. Императив није условљен бодовима, већ пре свега чињеницом да гостује једна од две најслабије екипе и тим који не припада елити, ДИНАМО из Врања.
Деби Врањанаца у Супер лиги ће остати упамћен, али не по квалитету игре. Памтићемо ДИНАМО по жутим дресовима, какве нема ниједан други клуб у Лиги, памтићемо, најпре, по Драгану Антићу Рецку, тренеру, председнику и човеку који (не)формално обједињује бројне функције у клубу. Тим који предводи мало са клупе, мало са трибина (услед суспензија) је екипа са највише примљених и најмање датих голова, а Антић је рекордер по броју најава о иступању из Супер лиге. Само током јесени и раног пролећа најавио их је неколико. Поново је актуелна слична прича, овај пут о гашењу клуба због неспоразума са локалном самоуправом. Слична „тактика“ првог човека клуба беше доминантна и у Првој лиги, а увек би, некако, дан, два пред помпезну најаву „трагичног исхода“ проналазили начин, средства да наставе. Тешко је очекивати да неће исто бити и за викенд.
Јесте ДИНАМО бољи него јесенас. Димитров је убедљиво најбољи играч, стандардни су: Гашић, Недељковић, Онимиси, Павшић и Вукајловић. Екипи се придружио и некадашњи голман Мачве Никола Перић. Ипак, МАЧВА је квалитетнија и два кикса против Врања (1:0 пораз и 0:0 у Шапцу) не смеју да се понове. „Динамовци“ су победили само једном на гостовању, у Земуну, играли три пута нерешено и 11 пута изгубили. Увек респект за ривала, али не сме тријумф да дође у питање.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa