Инфо

25. април 2019.25. апр 2019.
РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ (М)

КАКО САДА НЕ САЊАТИ

Пре пет и пре три пролећа „мирисала“ је титула, мушка рукометна у Шапцу, али се пехар у оба случаја нашао у Новом Саду. Поново у Шапцу снивамо, а снови су у плавој боји. Ако је неко умањивао тријумф против Панчева пре месец и по дана, аргументима о комбинованом саставу ривала, утакмицом која није ништа одлучивала, после суботе нема шта рећи. Искусни гост је надигран у сваком сегменту игре, нападачки превазиђен и чак можемо рећи како је тријумф могао бити и убедљивији, односно, ситуација на терену је показала већу разлику од три гола.
Када у младом тиму имате играче који већ играју “искусно”, када на крилу, у свом дресу имате репрезентативца и најбољег играча лиге, Вукашина Воркапића, на другом поузданог Матичића, када са све три бековске позиције пет или шест играча зна да „опали“ у правом моменту, док међу стативама доминирају било Јандрић, било Будовић, како да немате највише амбиције? Ако надиграте тим који је до скоро деловао непобедиво, зашто скривати и шампионске снове? Можда је 2019. година та у којој ће бити досањано нешто велико.
Уколико синоћње утакмице нису донеле неки „шок“, првог дана маја у Шапцу је дерби сезоне, Лиге, можда и меч за титулу. Вишеструки првак, први фаворит плеј офа, освајач Купа из Новог Сада гостује у Шапцу. Већ шест сезона су Новосађани без премца у Србији, умели су у том периоду да освоје титулу и са максималним учинком. Мало памте игре у Србији, јер су редовни представниоци у СЕХА лиги. У овом шампионату су остварили седам победа. Победили су, између осталих белоруски „Мешков“, другопласирани клуб лиге, румунску „Стеауу“, хрватски „Нексе“ (на крају трећи), а улогу фаврота за домаћу титулу потврдили су на финалном турниру Купа и у прва три кола плеј офа. У тиму се истичу капитен, голман Веркић, свима познати репрезентативци: Продановић, потом Марјанац, Станковић, Вучићевић, Милић, Овчина, некадашњи „пластичари“ Тркуља на црти, Стефан Илић. Свакако по именима најјачи тим плеј офа.
Поштовање Нишлијама, али Новосађане тек очекује најтежи ривал, „плави“ из Шапца. Какав је то меч у најави?!

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa