Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Град не дугује  15 милиона динара
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ
ДЕМАНТОВАО НАВОДЕ ИЗ МАЈУРА

Град не дугује 15 милиона динара

“Дугују 30 милиона евра, а извели су радове у вредности за само 100 хиљада евра”, истиче Зеленовић
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић демантовао је наводе који су се појавили у појединим медијима да Град Шабац дугује 15 милиона динара Месној заједници „Мајур“.
Он је напоменуо да је МЗ Мајур већ потрошила близу девет милиона динара од пореза на имовину, захваљујући одлуци Града Шапца да новац од пореза на имовину враћа месним заједницама на располагање.
-Поред ових улагања, Град је урадио тротоар у Табановачкој улици у вредности од близу 3,5 милиона, а у наредном периоду предвиђена је изградња тротоара у вредности од 1,9 милиона динара. На Ускрс је и у Мајуру, уз још 18 месних заједница организовано непосредно изјашњавање на ком су мештани одлучивали како желе да буде потрошен новац прикупљен од пореза на имовину. Реализација изгласаних пројеката почеће већ следећег месеца. Такође, ЈКП „Водовод” Шабац је инвестирао 25 милиона за канализацију у улицама Табановачка, Травнице и Царице Милице, а ове године планирано је још 15 милиона - истакао је градоначелник Шапца.
Говорећи о улагањима, подсетио је на дуговања Републике Србије према Граду Шапцу.
-Позната је ствар да, откако је Вучић на власти, Влада је отела од Шапца 30 милиона евра. Одлично је што су одлучили да један делић тог дуга почну да враћају. Одлично је што су урадили улицу ка Травницама и Школску улицу у Мајуру. С обзиром на то да дугују 30 милиона евра, а да су извели радове у вредности за само 100 хиљада евра, показује однос који иначе Српска напредна странка има према свим локалним самоуправама, а нарочито према Граду Шапцу. Оно што је трагично је разлог за почетак радова у Мајуру - а то су избори за Савет месне заједнице који треба да буду организовани за месец дана. То знају сви Шапчани, али и сви Мајурци, истакао је Зеленовић.
Додао је да би Александар Вучић и чланови његове странке требали да почну да раде на деоницама за које су надлежни.
-Конкретно мислим на улаз преко Савског моста у град, где је пут у катастрофалном стању. Или пут за који смо до сада надлежном министарству написали преко десет ургенција, а повезује највећу Индустријску зону са Сремском Митровицом. Ова саобраћаница се налази у катастрофалном стању, нарочито деоница поред Шећеране ка Дреновцу. Пример је и пут од Јевремовца, преко Варне, према Крупњу који је такође у веома лошем стању. Све су то путеви у надлежности државе, које држава не реконструише, већ троши само 100 хиљада евра на две улице у Мајуру, напоменуо је градоначелник Шапца.
Јефтино политиканство
Градоначелник је направио осврт и на актуелну тему везану за ауто-пут.
-Опште је позната истина да Вучић није дошао на власт 2014. године, ми бисмо сада имали завршен ауто-пут. А, то треба да буде најважнија тема и за Вучића и за чланове Српске напредне странке, али и све оне који намеравају да се озбиљно баве политиком. Ми ћемо као град учинити све што је у нашој моћи да се наша локална самоуправа развија, са онолико новца колико имамо, истакао је Зеленовић и позвао грађане свих месних заједница да не наседају на јефтино политиканство које ће се у следећих месец дана дешавати највише у Мајуру.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa