Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
РАЗГОВОРИ СА ШАМПИОНОМ
ВАТЕРПОЛО: ПРЕГОВОРИ СА ВЕЛИКАНОМ

РАЗГОВОРИ СА ШАМПИОНОМ

Ватерполо клуб ШАБАЦ није више ново име на ватерполо мапи Србије, пријатно изненађење, потенцијал за будућност, ШАБАЦ је сада актуелни шампион и освајач Купа Србије, те сада носи терет фаворита, част најбољег клуба у земљи европских и олимпијских шампиона, обавезу да се бори да на врху, где је и сада, опстане што дуже. Нова сезона је још далеко, али у редовима „двоструких крунаша“ полако склапају тим за наредну, како би одмор до почетка припрема био релаксиран. Клуб трага и за новим тренером. Није договорен наставак сарадње са Миодрагом Мировићем, а неколико имена је у оптицају. ШАБАЦ је сада клуб у који многи желе да покажу свој квалитет. Незванично сазнајемо да је прва жеља управе једно велико име ПРЕДРАГ ЗИМОЊИЋ!
Не треба бити врсни познавалац овог спорта да би се чуло за играча који је освајао све клупске трофеје који постоје, медаље сваког сјаја у капици репрезентације Југославије, а колекција би била сигурно и већа да није врхунац достигао у годинама када репрезентација, услед амбарга, није могла да се такмичи. Осим што је велико играчко име, Зимоњић је и познато тренерско. Тренутно је тренер у италијанском СПОРТ МЕНАЏМЕНТУ, клубу који је други по квалитету у Италији, одмах изнад неприкосновеног Про Река. Сазнајемо да Зимоњић није само жеља, већ да су ШАБАЦ и он успоставили контакт и започели преговоре, а надамо се да ћемо ускоро имати и званичну информацију о исходу.
Оно што је за сада познато и што су потврдили у клубу, то је да наредне сезоне на голу неће бити наш репрезентативац Гојко Пијетловић.
-Сваки одлазак нама је велико жаљење, јер смо ми клуб и породица. Ограничен буџет нас је онемогућио да наставимо сарадњу са нашим капитеном и уз обострани жал је напустио клуб. Неизмерно смо му захвални за све што је учинио. Био је прави капитен и велика снага екипа у историјској сезони. Поносни смо што је носио нашу капицу и што је у збирци трофеја додао још два са нашим клубом и то капитенска. Он неће бити на списку играча клуба, али ће увек бити део екипе, пријатељ коме су врата отворена. Можда буде наш ривал у базену, али никада неће бити противник, већ драги пријатељ – рекли су у клубу.
Клуб се захвалио на сарадњи и тренеру Мировићу наглашавајући да су сви постали део историје шабачког ватерпола и део вечности овдашњег спорта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa