Инфо

19. септембар 2019.19. сеп 2019.
Место где су неговане вечне вредности
ПОЛА ВЕКА МАТУРЕ УЧЕНИКА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ“

Место где су неговане вечне вредности

Ружа Поповић и Мирјана Савковић реализовалЕ идеју о окупљању на пола века од матурске вечери. Школа усадила вредности које су их водиле кроз живот и професију. Хуманост је духовна вредност
Пола века од матурске вечери, 50 година од завршетка једног периода у који многи сматрају најлепшим у животу, већ је посебна свечаност, уникатних карактеристика, дан који има драж за свакога. Ипак, скуп матураната у Медицинској школи "Др Андра Јовановић" имао је додатни печат хуманости и промоције, како организатори истичу, вредности које пропагира и школа. Пола века откако су напустили школу са дипломама и знањем, ученице генерације 1969. поново су селе у школске клупе и бар на који сат отпловиле низ океан сећања у прошлост, уз по коју реч о садашњости. У тој генерацији, смер медицинска сестра, биле су Ружа Поповић, председница Управног одбора фондације „Хумано срце“, односно председница Градске организације инвалида рада Шабац Мирјана Савковић.
Генерација смера медицинских сестара, која је средњошколску диплому стекла 1969. године пристетило се данас школских дана, а њихов део су и Ружа Поповић, председница Управног одбора фондације "Хумано срце" и председница Градске организације инвалида рада Шабац Мира Савковић. Ружа и Мира су, у сарадњи са школом, рганизовале скуп који у основи имао и промоцију рада Руже Поповић и њене хуманитарне организације.
-Најважније вредности усадила нам је ова школа, стасавали смо као људи, добијали образовање које нас је водило кроз радни век, омогућило да проведемо живот радећи један посебан, диван посао, на крају довело до пензије. Хуманост је стање духа, не одраз материјалних могућности. Свако има могућност да на различите начине искаже хуманост и учини наш свет лепшим, то је најважнија порука нашег рада - истакла је Ружа Поповић.
Много лепих тренутака чини живот, али како године пролазе, људи се све чешће враћају у она времена док су имали статус средњошколаца, време када су стварали свој животни пут.
-Када смо изашли са дипломом из ове школе и нашли своје место у једном од најлепших позива на свету, схватили смо колико су важне вредности које су нам уградили дивни професори током четири године школовања. Нисмо полагали хипократову заклетву, али смо радили уз њу, разумевши кроз животне лекције - сматра Мира Савковић.
Обавеза дочека и обраћања на годишњици матуре је велика одговорност, али и уживање, истиче директора Медицинске школе.
-У основи наше школе је промоција алтруизма и вредности које наши ученици носе кроз живот и каријеру. Имамо сјајну сарадњу са "Хуманим срцем" и са ГО инвалида рада и поносни смо што су то наше бивше ученице, као узори за садашње ученике. Ја сам све поздравила као домаћин домаћинима, ова школа је део свих нас и неизбрисив део живота, без обзира да ли смо у њој провели четири или више година. Ваше је само оно што дате другима, то је најосновнија лекција за све ђаке наше школе, за све добре људе - истиче Биљана Ђукнић.

Б. Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa