Инфо

26. септембар 2019.26. сеп 2019.
Градоначелник промовише здраве стилове живота
ИНИЦИЈАТИВА

Градоначелник промовише здраве стилове живота

Први човек Шапца градоначелник Небојша Зеленовић дошао је на посао бициклом протекле недеље као знак подршке манифестацијама: Европски дан мобилности и обележавање Светског дана без аутомобила.
Том приликом Зеленовић је потписао Повељу у Градској кући којом се град кандидује за награду Европске мобилности. Шабац је међу шест градова који је испунио услове за награђивање Европске комисије која делује у оквиру Европске недеље мобилности.
Градоначелник је рекао да град овим промовише здраве стилове живота и навике које су део свакодневнице у уређенијим Европским земљама, и да нема намеру да наметне грађанима нешто што они не желе.
Између осталог истакао је да је промоција бициклизма веома важна. О померањима унапред говори и повећан број двоточкаша у граду, новоасфалтиране улице и укупно уређенији град.
- Као град урадићемо све да приградска насеља буду повезана квалитетном бициклистичком стазом са центром града и градска насеља једна са другим – рекао је Зеленовић.
Промоција здравих стилова живота је и његов пример да свако јутро долази на посао бициклом или пешке.
- Све се боље види када сте ближе људима. Када град не посматрате из аутомобила, већ као пешак или бициклиста - казао је градоначелник.
Искористио је прилику да позове грађане да промене своје навике на начин којим се то ради у Европи. Уједно је изразио захвалност свим Шапанима који користе бицикл.
Европска недеља мобилности одржава се од 2002. године на иницијативу Европске комисије. Циљ ове манифестације је да се умањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај како би се бициклистима и пешацима олакшало кретање.
М. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa