Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Цеца и Чеда у раљама Пинка

Ништа ново нећете прочитати ако напишем да у Србији не постоји огавнији, одвратнији и неваспитанији телевизијски програм од оног који се емитује на Телевизији Пинк. Ако је тачно да је Жељко Митровић, власник горепоменуте медијске јавне куће, зацементирао лидерску позицију Прворођеног на српској политичкој сцени, Прворођени је од њега успео да направи монструма за којег се и даље не зна који су му крајњи домети. Последњи Митровићев урадак био је Хит Шит који се емитује недељом у 21, као неуверљива копија Утиска недеље. Жељку је, увек у борби за гледаношћу, синула идеја да у истом студију угости неспојиве индивидуе - Светлану Цецу Ражнатовић и Чедомира Јовановића.

Да се ствар баш не би отргла контроли, обезбедио је и себи место у то првом циркуском реду, а да би ситуација била још апсурднија, као икебану, да не кажем фикус, у студио је довео и свеже офарбану Дарију Кисић Тепавчевић. Једино му није била потребна Верица Брадић, водитељка, чист вишак, али она је формални аутор и водитељ. И пичвајз у режији Жељка Митрвића могао је да почне.

Доказана и судски пресуђена криминалка Цеца се одмах узјогунила и дигла нос на Чеду питањем зашто је она била ухапшена у акцији Сабља, јер је она, можете мислити, само једна обична жена, сама, без мужа да је заштити и мајка двоје деце. Не знам баш какав је аргумент да не буде ухапшена ако је самохрана мајка, а да при том постоји нека основа сумње да је учинила неко кривично дело. А, Чеда, још луђи што је прихватио учешће у таквој, нашао засходно да јој одговара. Тешко да је успео да јој запуши уста. Не да се српска мајка, има она животно искуство о којем Чеда може само да машта. Некада један од најмоћнијих људи у земљи доживео је прави нокаут када је Цеца одвезала језик и подсетила га на дружења у Шилеровој, извлачења Легије из затвора, и организовање посете супруге Душану Спасојевићу у затвору. Чеда је вриштао до неба како то није истина, а Цеца му је својим баршунасто-храпавим гласом тенора одговорила - истина бре.

За то време Жељко је гледао у телефон и са огромним изразом задовољства саопштио да их гледа два милиона гледалаца. Изгледа, међутим, да је у међувремену стигла порука и од неког другог. У једном тренутку, наиме, Жељко је, ипак, покушао да примири ситуацију и замолио Чеду да престану са том темом да он не би проговорио, јер му то није била намера. Очигледна намера била је да се широком аудиторијуму подигне рејтинг хибернираном Чеди, јер њега јадног нигде нема, нити га било ко хоће у коалицију за изборе. и Чеда је попут свих осталих на историјском минимуму, када је реч о подршци, али је Прворођеном и те како потребан у парламенту. Жељко се, међутим, отргао контроли и кренуо је у отворени фајт са Чедом. Том деболокошцу ништа није било проблематично. Ни то што му је Чеда рекао да није нормалан, да је болестан, да је свакоме помагао али да га моли да њему не помаже итд. Жељко је одговорио да се Чеда дружио са убицама Зорана Ђинђић, а Цеца је терцирала - истина бре.

Ова трагикомика је довела до тога да је Цеца увређена напустила студио, а да Жељко то није ни констатовао пошто је наставио да прича о томе како је Темза у доба короне постала бистра, Сава и Дунав позеленили, а и да су нестале рупе у озонском омотачу. Србијо оче и мајко! За то време, Дарија се јавно запитала шта ће она у тој емисији и ништа јој није било јасно од почетка до краја.

На једном месту у једном тренутку су се окупили они најгори у нашем друштву. Чеда који је живи доказ да се од политике живи ко бубрег у лоју, чак и без подршке народа. Жељко који је ходајућа реклама о томе како заштитити свој капитал, а и увећати га Бога ми, ако си увек уз власт, ко год био. И на крају, Цеца. Шта рећи о њој? Ништа. Боље је прећутати шта мислим о њој и њеном раду. Довољно је да споменем једну њену реченику у којој је рекла да је она успела у животу, јер да тог тренутка изађе на улицу и запева слушаће је 150.000 људи, а Чеда не може да пређе цензус.
Како ниједан медији са националном фреквенцијом, ако апстракујемо РТС, нема потребу да нам презентује прави програм, са правим учесницима расправе и дебате? Све док су нам криминалци сваког соја свакодневно у кући путем малих екрана никакву перспективу немамо. Наша деца немају будућност. Зашто да се муче када могу да напумпају сисе и уста као Цеца, да висе код Жељка у програму, или да мало одлеже у затвору, а онда да улете у медијски простор са причом како хоће да окупе младост Србије и да гласају за власт. Власт коју подржавају криминалци, и распале, у моралном смислу, певаљке и исти такви политичари нема потребе да се брине за будућност. Будућности нема.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa