Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Град по мери младих
КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЈЕЛЕНА МИЛОШЕВИЋ РАЗГОВАРАЛА СА МЛАДИМА

Град по мери младих

Град Шабац се може похвалити да млади имају значајно учешће у животу града. Нови тим за Шабац ће се трудити да створи Град по мери младих, где ће млади моћи на квалитетан начин да се образују, пронађу посао у свом граду и ту остану да живе и заснују своје породице, поручила је Јелена Милошевић
Кандидат за градоначелника Новог тима за Шабац на предстојећим изборима, Јелена Милошевић, у уторак је у дворишту Центра за стручно усавршавање на Летњиковцу разговарала са младим Шапчанима. Тема разговора били су проблеми младих и како се они могу решити.
Немања Јовановић сматра да је један од проблема младих самостално оснивање породице, независно од родитеља.
-То је велики проблем у нашем граду, због стандарда који млад човек не оствари да би живео самостално са својим супружником и да од плате и свог посла има дете. Људи теже да оду у веће градове и иностранство и ми губимо младе у мањим градовима. Већи проблем од забаве у граду, сматрам да би требало да буде решавање финансијских проблема младих и помагање њима да шире породицу и раде на наталитету, што је будућност нашег града и земље, каже Немања Јовановић.
Лазар Гајић је изразио задовољство што постоји неко нов у граду ко ће да саслуша проблеме младих и ко је прошао све те проблеме.
-Добро је да постоји неко ка зна како се носити са свим проблемима младих. Већина људи када дође у одређене године заборави како је бити млад и са каквим се проблемима тада треба носити. Драго ми је да постоји неко ко може искрено да нас саслуша и да и ми помогнемо њој и она нама у решавању проблема младих у граду, рекао је Лазар Гајић.
Јелена Милошевић, као дипломирани психолог радила је у средњој школи и има доста искуства са овом темом.
-Разговори са младима су увек значајни и мотивишући. Док сам радила у школи увек ми је било битно да чујем и саслушам младе, да им дам одговоре на питања која су њима битна и уважим њихово мишљење. Мишљење младих је веома важно, јер развој друштва и креирање политике младих у граду је значајно како за развој средине, тако и за уважавање њихових потреба. Град Шабац се може похвалити да млади имају значајно учешће у животу града, јер ми имамо и Канцеларију за младе и Волонтерски центра, Савет за младе, Локални акциони план за младе. Нови тим за Шабац ће се у наредном периоду трудити да кроз различите пројекте и подстицаје ради на унапређењу положаја младих тако што ћемо им понудити квалитетно образовање у нашем граду, залагаћемо се за формирање фонда за таленте, да се повећају издвајања за стипендије. Такође, значајан сегмент у нашем раду биће предузетништво и самозапошљавање младих. Кроз подстицајне мере ћемо се трудити да и младе који живе на селу мотивишемо да тамо остану да живе и раде. Битно нам је да и културне садржаје у Граду приближимо младима. Наравно, да све то радимо у безбедном окружењу и водећи рачуна и о здрављу младих. Нови тим за Шабац ће се трудити да створи Град по мери младих, где ће млади моћи на квалитетан начин да се образују, пронађу посао у свом граду и ту остану да живе и заснују своје породице, поручила је Јелена Милошевић.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa