Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Адвокат је најбољи за градоначелника
ТОМА ФИЛА И ДР РАДИСАВ ШЋЕПАНОВИЋ ПОСЕТИЛИ ГРАДСКИ ОДБОР СПС-А

Адвокат је најбољи за градоначелника

“Било би добро да градоначелник буде адвокат, јер ће то много добро бити и за Шабац” - рекао је Тома Фила. “Желим да не само кроз своју професију, коју успешно обављам, покушам да решим нарасле проблеме у граду и свих грађана овог града” - навео је Алекса Игњатовић
Градски одбор Социјалистичке партије Србије у среду су посетили адвокат Тома Фила и проф.др Радисав Шћепановић државни секретар у Министарству здравља. Разлог посете је подршка коалицији СПС-ЈС на изборима и њиховом кандидату за градоначелника Алекси Игњатовић.
Гости из Београда пре одласка у страначке просторије прво су обишли Адвокатску канцеларију Игњатовић, са којима је Фила породични пријатељ.
-Дошао сам да пружим подршку колеги да постане први човек града. Не постоји професија која боље зна људе од адвокатуре. Да је среће да у овој земљи свуда буде адвокат градоначелник. Ми радимо са народом. Најбоље знамо “с које стране ветар дува”. Сваког је могуће преварити сем адвоката. Било би добро да градоначелник буде адвокат, јер ће то много добро бити и за Шабац, а било би добро да и председник Владе буде адвокат, рекао је Тома Фила.
Алекса Игњатовић је навео да му је велика част што је истакнути адвокат посетио њихову канцеларију, ГО и град Шабац, што је подржао његову кандидатуру и препознао вредности које као коалиција нуде бирачима. Потврдио је речи свог старијег колеге да адвокати добро знају проблеме града и грађана и истакао је да је то управо разлог његовог кандидовања.
- Желим да не само кроз своју професију, коју успешно обављам, покушам да решим нарасле проблеме у граду и свих грађана овог града. Наш циљ је да позитивном кампањом покажемо да имамо праве људе и права решења за одређене проблеме који град притискају. Такође нам је циљ и да професијама, које су без разлога укаљане, вратимо достојанство. Не само адвокатима, него комплетном правосуђу, али и лекарима, ветеринарима, инжењерима, рекао је Игњатовић.
Еминентни хирург, проф. др Радисав Шћепановић изјавио је да је са великим задовољством дошао у Шабац да пружи подршку предизборним активностима СПС-а. Сматра да је то партија која је позната по својим доследним идејама које деценијама баштини и бори се за њих.
-Једна од тих идеја је борба за бесплатно здравство, али и за бесплатно школство. Сведочили смо, у непосредној прошлости, успешности организације здравственог система у Србији, поготову примарне здравствене заштите. Желео бих да нагласим и улогу, не само хумане медицине , него и ветеринарске медицине. Шапчани су имали локални пример, где је Ветеринарско специјалистички институт дао велики допринос сузбијању коронавируса, јер су изузетно брзо одреаговали и пружили у инфраструктури оно што је недостајало. Примарна заштита, у којој су учествовали наши другови, наши кадрови, помогли су у великој мери. Презадовољан сам што ће Шапчани имати прилику да упознају ове младе људе који су нова снага, нова енергија и који ће сигурно, у блиској будућности, донети Шапчанима оно што им припада, рекао је др Шћепановић.
Др Саша Филиповић, потпредседник СПС-а и члан Главног одбора навео је да је СПС позната по томе што је, са Српском напредном странком, организовала здравствени систем који је одолео пандемији короне, са најмање заражених у региону.
-Ми у Шапцу смо врло брзо изашли у сусрет свим нашим пацијентима и оболелима. Постојале су мере изолације којих смо се сви ми здравствени радници придржавали, као и свега што је прописао Институт за јавно здравље “Батут”. Одмах смо увели у своје ординације маске, визире, скафандере. Радило се уз максималне мере заштите, како пацијената, тако и запослених. То је и довело до тога да не буде много оболелих. Овај здравствени систем је довео до тога да Србија нормално функционише. СПС се залаже за развој и унапређење здравственог система и отварање поглавља у преговорима за прикључење Европској унији усмеравају нас ка даљем развоју.


“Глас Подриња” заслужио похвале
Новинарство се такође нашло међу укаљаним професијама, а локални медији означени као пристрасни и неко ко не прати дешавања у одбору Српске напредне странке, који нас не позива на конференције, нити жели да одговара на наша питања. Ипак, коалициони партнери имају нешто другачије мишљење.
-“Глас Подриња” је позитивно одговорио на сваки наш позив. Испратио је нашу кампању и све што смо желели да кажемо грађанима. Искористио бих прилику да на томе захвалим комплетној екипи “Гласа Подриња”, рекао је Алекса Игњатовић.
М.М.

Најновији број

2. децембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa