Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
Kirgiz  први, као у Дербију
КОЊИЧКЕ ТРКЕ У БОГАТИЋУ

Kirgiz први, као у Дербију

У шест галопских и једној галопској трци у сулкама, наступило скоро 60 коња, први пут у овој години, после ванредног стања, због корона вируса, на хиподрому Коњичког клуба “Мачванин”. Организација врхунска, посета гледалаца солидна, а дан као створен за посету овом спортском борилишту дуге традиције. Узбуђења нису изостала
Љубитељи коњичког спорта у Мачви и околини, ужелели су се узбуђења која само овај динамичан спорт пружа, те није ни чудо што су се у великом броју окупили, прошле недеље на хиподрому Коњичког клуба “Мачванин” у Богатићу, где је после одлагања од два месеца, због ванредног стања и деловања корона вируса отпочела овогодишња коњичка сезона. Дан је био као створен за коњичка такмичења.
У трци ДПС Клас груп, категорије један за четворогоде и старије коње, на најдужој дистанци, овог дана (1.800 метара), наступило је девет изузетно добро припремљених галопера. Најбржи је био Kirgiz, власништво Дајане Цвјетиновић у чијем седлу је био Шашић. Тренер победника је Шендековић, а овом приликом, потврдио је титулу победника “Мачванског дербија” из прошле године. Другим местом морао је да се задовољи Al Capone, који је недавно на шабачком хиподрому победио, док је треће место освојила Primadona Lady.
Прва трка овог дана под називом “Туристичка организација општине Богатић”, категорије три на 1.100 метара, окупила је двогоде коње. Победио је Leon из Коњичког клуба “Шендековић”. Друго место освојио је Red Women Коњичког клуба “Џокеј клуб Шабац”, а треће Emil Александра и Ане Ружић.
Следећа трка “Мачва” на 1.300метара за трогоде и старије коње припала је Spartaku, Н. Вујатовића. Друго место освојио је Can You Catch Me, а треће The End.
У трци “Сандерс” на 1.300 метара (хандикап 4), борба је била прилично изједначена. Победа је припала Gordonu Милана Љубомировића, док се другим местом морао задовољити Achilles. Трећи је био “Ивановићев” Semiramis.
Ништа мање узбуђења нису приредили ни галопери у трци “Мачванин” на 1.400 метара, категорије два за четворогоде и старије коње. Први кроз циљ прошао је Waslawi Нике Шендековић. Друго место је припало грлу Medyna, а треће Chantilly.
Пета трка овог дана категорије три на 1.600 метара протекла је у до краја неизвесној и узбудљивој завршници. На крају су се радовали у табору победника Azzara, власника Мирослава Лазића. Други је на циљу био Asensio, а трећи Hussar de Beauvais.
И као што то бива на хиподрому у Богатићу на крају је уследила посластица, галопска трка у сулкама под називом “Коцкар” на 1.500 метара. Победио је Гроом породице Живановић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa