Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
НА ДРЖАВНОМ ФИНАЛУ
ВАТЕРПОЛО: ЈУНИОРИ ШАПЦА

НА ДРЖАВНОМ ФИНАЛУ

Шабачки јуниори су се пласирали на финални турнир за шампиона Србије. Један пораз и две победе одвеле међу најбоље најбољи тим у Купу
Селекција јуниора Ватепроло клуба ШАБАЦ обезбедила је пласман на финални турнир националног првенства за свју узрасну категорију и 11. и 12. јула покушаће да оствари што бољи пласман.
Млади „делфини“ су за викенд наступали на регионалном финалу организованом у Крагујевцу. Иако су стартовали поразом од домаћина турнира, Радничког, у дербију целог финала, освајачи Купа Србије су знатно боље одиграли против вршњака из Ваљева (Валис) и Ниша (Наис), остваривши две сигурне победе 17:1, односно 11:3, те се као другопласирани пласирали међу најбоље екипе у Србији. Екипу је на финалном турниру региона предводио помоћни тренер у првом тиму Никола Цар.
„Сава“ у Другој лиги
Млади ватерполисти „Шапца“ и они са мањом минутажом у прекинутом шампионату, форму ће подизати и кроз наступ у Другој лиги, група „Север“. Током друге половине јула и почетком августа они ће бранити боје Ватерполо клуба САВА у трећем рангу домаћег ватерпола.
Шапчани су у групи са најстаријим ватепроло клубом у Србији, сомборским ПОЛЕТОМ, екипом СЕНТЕ и ватерполистима ВРАЧАРА из Београда. У другој групи су: Краљево, Гоч (В. Бања), Параћин, Видра (Лесковац) и Пожаревац.
Ове сезоне систем такмичења подразумева одигравање два турнира у којима сваки ривал мора одиграти бар један међусобни меч са сваким противником, а по збрајању учинка на турнирима формира се коначна табела обе групе. По две првопласиране из групе „Север“ и „Југ“ учествоваће на финалном трниру где ће се одредити победник Лиге и учесници Прве Б лиге у на редној сезони.
Први турнир је 25. јула, други 3. августа, а финални за шампиона 8. августа. Шабац и Градски базен изразили су усмену жељу да буду један од домаћина.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa