Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
СОЛАРНО БУЂЕЊЕ СРБИЈЕ
ЗАХВАЉУЈУЋИ БИВШЕМ УЧЕНИКУ ПРВА ПАМЕТНА КЛУПА СТИГЛА У ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

СОЛАРНО БУЂЕЊЕ СРБИЈЕ

Обновљиви видови енергије су значајни у свим областима и важно је да их почнемо користити где год је то могуће. Јасно је да што се тиче употребе мобилних телефона данас код младих има сигурно и претеривања и да им то одузима много времена, али они су генерације које су одрастале уз те телефоне. Данас имају огромне могућности и важно је наћи начин и усмерити их, колико је то могуће, да савремене технологије, осим за разоноду, користе и у едукативне сврхе, да се усавршавају и стичу нова сазнања. Зато је неопходно да школа иде у корак са временом и прати тенденције савременог друштва
Бивши ђак Средње школе у Коцељеви, Михаило Јевтић, поклонио је недавно овој образовној установи соларну смарт клупу за пуњење мобилних уређаја. Реч је о реализацији пројекта фирме L.E.D.-doo из Бајине Баште под слоганом Соларно буђење Србије са циљем промоције употребе обновљивих извора енергије.
–Михаило, који је родом из овог краја, нам је донирао сву опрему. Све трошкове је сносила ова фирма а на нама је било само да направимо једну бетонску подлогу. Ми нисмо имали никакав разлог да то не прихватимо, а мислим да користи може да буде. Телефони су данас у свакодневној употреби и сигурно је да имају потребу за чешћим пуњењем. Важно је да се корисници одговорно понашају и пажљиво користе ову клупу- изјавио је директор Средње школе Верољуб Матић.
На коментаре да клупа можда није потребна у школском дворишту јер ће деца сада у још већој мери користити мобилне телефоне одговара да су то ствари које иду уз савремено друштво али да је циљ школе и донатора важнији од пуке могућности допуне мобилних уређаја.
–Овај пројекат за нас има едукативну поруку а то је указивање младима на употребу алтернативних видова енергије у савременом друштву и на важност заштите животне средине. Обновљиви видови енергије су значајни у свим областима и важно је да их почнемо користити где год је то могуће. Јасно је да што се тиче употребе мобилних телефона данас код младих има сигурно и претеривања и да им то одузима много времена, али они су генерације које су одрастале уз те телефоне. Данас имају огромне могућности и важно је наћи начин и усмерити их, колико је то могуће, да савремене технологије, осим за разоноду, користе и у едукативне сврхе, да се усавршавају и стичу нова сазнања. Зато је неопходно да школа иде у корак са временом и прати тенденције савременог друштва- рекао је директор Средње школе.
У овој образовној установи поносно истичу да је реч о првој клупи овог типа у Коцељеви, а њу су најпре заузели матуранти.
Кажу да им је жао што бар годину дана раније није красила школско двориште и сигурни су да ће је наредне генерације паметно и пажљиво користити.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa