Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
Само један легалан скуп
Седница ГО Демократске странке у Шапцу

Само један легалан скуп

Седница Главног одбора Демократске странке, прекинута 21. јуна у Земуну, настављена је и окончана у Шапцу претходне недеље. Присуствовало је 196 чланова Главног одбора, што је већина савим довољна за одлучивање, истакли су у странци. Иако је истовремено и у Београду заседао део главног одбора и део чланства, председник Демократске странке Зоран Лутовац нагласио је да не може да се говори о два крила, две фракције или два главна одбора, већ о скупу легалних органа странке и нелегалном окупљању противном статуту.
-Не постоје два главна одбора, постоји само један, легалан и он заседа у Шапцу. Није први пут да се састајемо у Шапцу, ово је једна од наших најбољих и најпостојанијих одбора у Србији, пример у организацији, ово је и подршка прдседнику Извршног одбора Душану Костадиновићу, те на овај начин показујемо да не морају највиши органи увек да заседају у престоници. Скуп у Београду је нелегалан скуп, он може бити само почетни корак у стварању неке нове странке, тога је раније било у нашој странци, но не може бити ништа друго до окупљање махом чланова који су изгубили поверење чланства, изгубили поверење грађана и на овај начин покушавају да поново успоставе своје позиције. Не стављам знак једнакости између свих, међу њима има и часних људи који су искоришћени, јер нису довољно упознати са ситуацијом. Дакле, на једној страни је 196 чланова Главног одбора који одлучује на званичном састанку и 30-ак чланова, плус неки који и нису чланови ГО што одлуке доносе у ходнику – рекао је Лутовац.
Како је истакао лидер некада највеће странке у Србији, седница у Шапцу је још једном потврдила подршку унутар странке политици коју ДС води и страначким реформама у складу са потребама времена.
-Све важне одлуке смо доносили у консултацији, не само са чланством у Главном одбору, већ и са градским и општинским одборима, о важним питањима смо дискутовали и у Грађанском демократском форуму са врхунским интелектуалцима. Имамо апсолутну подршку у политици несарадње на било који начин са Александром Вучићем и Српском напредном странком, од чијих насртаја смо се одбранили, подршку реформи и доношењу Статута прилагођеног реалном стању ствари у странци, све у коначној жељи да ДС буде покретач реформи у друштву на добробит свих – додао је Зоран Лутовац.
На седници у Шабачком позоришту су усвојене измене статута, а Драгана Ракић је изабрана на место заменика председника странке. Дужности је разрешен секретар Горај Јаић, а на његово место изабран Душан Динчић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa