Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Зеленовић: Ваша срамота је вечна!
ДР АЛЕКСАНДАР ПАЈИЋ (СНС) ОПТУЖИО ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА
ДА ЈЕ ЗАКАСНИО СА УВОЂЕЊЕМ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Зеленовић: Ваша срамота је вечна!

Крив је зато што није слушао струку на време, што је десет дана закаснио са увођењем ванредне ситуације, рекао је Пајић. Вучић и локални напредњаци су говорили да смо измислили ванредну ситуацију како бисмо остали на власти, а на седници Скупштине града Шапца, они су гласали против увођења мера, одговорио Зеленовић
Кандидат за градоначелника Шапца испред Српске напредне странке др Александар Пајић оптужио је градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића за ширење епидемије коронавируса, као и за преминуле у нашем граду од Ковида 19 на конференцији за штампу на коју, по већ уходаном принципу, присуствују само новинари блиске СНС.
Он је оптужио Зеленовића да износи неистините податке о епидемије и да целу ситуацију користи за сопствену промоцију.
- Оно што је евидентно, Небојша Зеленовић је крив за заражавање огромног броја Шапчана и за велики број Шапчана који су, на жалост, изгубили свој живот борећи се против Ковида 19. Крив је зато што није слушао струку на време, што је десет дана закаснио са увођењем ванредне ситуације, тј. није забранио јавна окупљања како на отвореном тако и у затвореном - буквално је од речи до речи изрекао кандидат СНС за градоначелника Пајић.
Реагујући на оптужбе шабачких напредњака како је епидемију коронавируса употребљавао за политичку промоцију, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, је истакао да сви у Србији добро памте изјаве председника Србије Александра Вучића и чланова шабачког СНС, који су, упркос алармантним бројкама овом граду, изјављивали да локална власт измишља постојање пандемије.
- Када ме је Пајић напао, тог дана смо је била само једна особа позитивна на коронавирус, што потврђује да смо добро спроводили мере заштите. С друге стране, Вучић и локални напредњаци су говорили да смо измислили ванредну ситуацију како бисмо остали на власти. На седници Скупштине града Шапца, они су гласали против увођења мера, што говори да су они били против било какве борбе са коронавирусом. Кад гласате на овакав начин, то значи да вам заштита грађана уопште није важна - одговорио је Зеленовић.
Он је као посебно страшне и опасне изјаве навео оне које је тим поводом дао председник Србије.
- Није добро по јавно здравље грађана Шапца говорити такве ствари. Његова срамота, и срамота локалних напредњака остаје заувек запамћена. Они на најгори могући начин отварају различите дневно политичке теме и све су усмерене против мене. Заборављају напредњаци да је Шабац малтене први у Србији кренуо са мерама заштите и да смо од почетка скретали пажњу грађанима да морају водити рачуна о сопственом здрављу - поручио је Зеленовић.
Зеленовић је подсетио да га представници СНС неколико месеци уназад лажно оптужују по различитим поводима, те да поред борбе против коронавируса, мора да води битку и против њихових лажи.
- У тој кампањи лажи Александар Пајић покушава да каже како сам ја заразио Шабац. Ми смо већ неколико пута демантовали њихове наводе о томе како нисмо поступали по налозима Завода за јавно здравље у нашем граду. Што се тиче тога ко је извор заразе, мислим да је више неодговорних људи било на прослави победе СНС, где су се грлили, љубили и играли коло, него што их је било свуда по Србији - истакао је градоначелник Шапца.
Напредњаци су оптужили о и јединог српског епидемиолога који има међународно признати индекс знања Х-25 професора др Зорана Радовановића да је човек Драгана Ђиласа и да не поседује лиценцу.
- Нисам Ђиласов човек и такве нападе не вреди коментарисати, јер је у питању иста матрица коју владајућа странка употребљава да се разрачуна са неистомишљеницима. Не одступам од раније изреченог става да је било прикривања стварног броја преминулих од короне. Ради се о најобичнијој трговини мртвима. Ја као саветник не доносим никакве одлуке. Градоначелник Шапца може за различите области да се консултује са различитим људима. Уосталом ако тако гледамо, да ли премијерка Ана Брнабић, која руководи делом Кризног штаба задуженог за борбу против епидемије, има лиценцу - рекао је за Глас Подриња Радовановић.
Он је додао да жели да верује да његове колеге које су део Кризног штаба деле исти систем вредности са њим и да их је стид тога што су стављени у исти кош са људима који говоре овакве ствари, мислећи на наводе СНС-а.
- И даље сматрам да се ради о највећој подвали у историји српске медицине дугој 800 година - рекао је Радованић.

Испоштовали све мере, без заражених
Др Александар Пајић је за највећи окидач заразе оптужио седницу Главног одбора Демократске странке која је одржана 28. јуна у Шапцу.
Председник Извршног одбора ДС Душан Костадиновић демантовао је за Глас Подриња ову оптужбу.
- Седница је организована уз придржавање свих прописаних мера, плус смо и ми додали неке мере које нисмо били дужни да урадимо. У том тренутку је на снази била забрана од одржавању скупова са више од 500 грађана у затвореном простору, а на седници је било 196 људи. Свима је на улазу у салу мерена температура, свима су наши домаћини дезинфиковали руке и делили рукавице, и на крају, свака друга столица је била слободна. Оно што је најважније, ниједан члан ГО ДС није био заражен коронавирусом ни пре ни после ове седнице - нагласио је Костадиновић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa