Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
У Ниш борбено
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

У Ниш борбено

Раднички апсолутни фаворит. Против Звезде игра боља од резултата. Приметан недостатак свежих играча. Младима све већа прилика. Гостовање Новог Пазара изузетно важно
Црвена Звезда је била, прошла, очекивано победила. Убедљивије него што је игром заслужила, али уз приметну разлику у квалитету, заслужено однела бодове. Ипак, у присећању на овај меч, треба поменути нешто што не иде на част појединим из великог београдског клуба. Као што смо већ писали, много тога новог се може чути у утакмицама без публике, а посебно је засметала осионост појединих играча гостију и однос омаловажавања, пре свих арбитара. Најбољем или бар једном од два најбоља голмана лиге, Милану Борјану, свакако не приличи да се судији обраћа са: „Сисо“, великом фудбалеру и младом стручњаку Дејану Станковићу да изузетно повишеним тоном захтева од судије црвени картон за капитена Мачве код страта где је жути сасвим адекватна казна, а сигурно да није прави пут понашање појединих младих играча, тек пунолетних, који носе дрес Звезде, свакако јако талентованих, да после сваког прекршаја над њима регују бурно, стварајући ситуацију на ивици инцидента, вероватно сматрајући да тако себе штите. Прекршај је саставни део игре, недозвољен, за који је прописана санкција, није он привилегија већих и квалитетнијих. Уколико даље разлажемо околности, можемо рећи да није играчима и тренерима забрањено такво понашање, али да арбитар треба да игру и однос заштити мерама које су на располагању. Нажалост, то је потпуно изостало. На другој страни, против Бачке, тренер Мачве је, за много блажи приговор кажњен жутим картоном. Претпостављамо да слично могу рећи извештачи са утакмица где наступа Партизан и верујемо да је то нешто чему пажњу треба да посвете тренери, због себе и својих играча, пре свега.
Ономе што се догодило у недељу посветили смо више редова, јер се нема много тога рећи по питању наредног дуела Шапчана. Из Шапца у Ниш путује аутсајдер у односу на домаћи Раднички. Нови тренер Батак предводи Нишлије у сезони где поново желе у Европу. Поново је значајно промењен састав. Јачи су за некадашње играче Мачве Гаврића и Касалицу, исксусне Марковића, Тодоровића, Аксентијевића, сада без Летића, Ђорђевића и Милосављевића. Очекивано су победили Нови Пазар и Металац, очекивано изгубили од Звезде, те још нема праве слике њихове снаге. Пејовић је у најбољој форми на почетку сезоне. Нису Нишлије имале претходних сезона проблема против Мачве на Чаиру и свакако да рачунају на бодове и за викенд. МАЧВА може само да пријатно изненади. Неоспорно је много важнији меч против Новог Пазара 22/23. августа.

МАЧВА – Ц. ЗВЕЗДА 0:3 (0:1)
Стадион Мачве. Без гледалаца. Судија: Петар Пипер. Помоћници: П. Пипер и С. Минић. Жути картони: Пејовић (Мачва), Петровић (Црвена звезда). Стрелци: Крстовић у 24, Николић у 65, Вулић у 90. минуту.
МАЧВА: Перић, Пејовић, Ивић (О. Мијаиловић), Марковић, Дабић, Мијаиловић, Зукановић (Милинковић), Ристивојевић, Адамовић (Обровац), Кнежевић (Дукић), Божић (Тримановић).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић, Саного (Петровић), Николић (Гајић), Иванић (Вулић), Спиридоновић (Бен), Катаи (Гаврић), Крстовић.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa