Инфо

20. август 2020.20. авг 2020.
Руководство општине  предводи Милан Дамњановић
ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Руководство општине предводи Милан Дамњановић

Уз верификацију мандата одборницима, њихову заклетву, формиран нови општински сазив, а за председника Скупштине изабран Синиша Пузић, који као и нови председник Општине долази из Српске напредне странке. Општинско Веће бројаће седам чланова, уместо предходних 11. Одборници Социјалистичке партије Србије нису гласали ни у једном случају.Залагање за наставак реализације пројекта канализације и проширење водоводне мреже
Прошлог понедељка одржана, Конститутивна седница Скупштине општине Богатић, у целини је била у знаку избора општинске власти. Најпре је верификацијом мандата новоизабраним одборницима на недавним изборима и њиховим полагањем заклетве, оформљен нови сазив Скупштине општине Богатић. Предводиће га Српска напредна странка са својих 17 одборника. Придружила су им се и два одборника Српске радикалне странке, као и један Европске зелене партије, тако да чине владајућу коалицију од 20 одборника. Осталих 11 су чланови Социјалистичке партије Србије, будући да Скупштина ове локалне самоуптаве броји 31 одборничко место. Социјалисти нису учествовали ни у једном гласању.
За новог председника Скупштине општине Богатић изабран је тајним гласањем економиста из Богатића Синиша Пузић, члан Српске напредне странке. Његов заменик биће Драган-Гале Аћимовић, предузетник из Бановог Поља, члан Српске радикалне странке. Дужност секретара општине обављаће Марија Ђурђевић.
Српска напредна странка, крунисала је своју надмоћ на недавно завршеним изборима, када су освојили више од осам хиљада гласова грађана, избором председника општине. То је предузетник из Богатића Милан Дамњановић. Његов заменик, Теодор Теодоровић из Салаша Црнобарског, долази из исте политичке групације.
Захваљујући се одборницима и свим грађанима на подршци, нови председник општине Богатић, рекао је да ће посебну пажњу усмерити на завршетак пројекта канализације, који обухвата седам насељених места ове општине и проширење водоводне мреже.
- Бити председник општине Богатић је посебна част и одговорност. Потпуно сам свестан тежине тог задатка. Очекујем сарадњу и помоћ. Доста тога је урађено у протеклих десетак година али пред нама су нови задаци. Захвалан сам предходном председнику и очекујем још боље коришћење богатих природних ресурса којима ова локална самоуправа располаже. Уверен сам да ће то подржати и подстаћи нова Влада Србије, рекао је између осталог нови председник општине Богатић Милан Дамњановић, истичући међу најважније задатке привлачење нових инвеститора и брже запошљавање.
- Укупно убрзанији и ефикаснији развој можемо постићи само заједно. Отворен сам за сарадњу, а у мој тим улазе квалитетни кадрови чврсто опредељени за реализацију општег интереса, како би били задовољни сви грађани. Уз заједничке снаге и марљив рад, очекујем много више вредних резултата. Чврст ослонац за то, неће изостати, поручио је на крају Дамњановић.
Своје одушевљење уз дозу опрезности и бриге, није скривао ни новоизабрани председник Скупштине општине Богатић Синиша Пузић. Поред усмеравања пажње на све велике, а недовољно искориштене природне потенцијале овог краја, њега је посебно забринуло стање у општинском буџету, чему ће одмах посветити посебну пажњу.
Седници је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је уз жељу за квалитетан рад новог општинског руководства у Богатићу, изразио уверење да ће наставити добру сарадњу, пре свега у интересу грађана.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa