Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Шанса за доказивање
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Шанса за доказивање

Без обзира на неповољне и тешке прилике, општина Богатић мора поново да постане једно велико градилиште, где се реализују значајни пројекти, поручио нови председник општине Милан Дамњановић
Прошлог четвртка општина Богатић је обележила свој дан, који је посвећен сећању на 10 септембар 1381. године и Раваничку повељу, којом је кнез Лазар Хребељановић својој задужбини цркви Вознесења Господњег, даривао поседе. Низ топонима поменутих у Даровници, мање или више измењених данас несумњиво потврђују чињеницу да подручје садашње Мачве од тада дели судбину Србије и њене државности.
Окупљеним одборницима, представницима појединих општинских служби и друштвених организација, обратио се нови председник општине Милан Дамњановић, који је подсетио на чињеницу да се овогодишња светковина одвија сходно прописаним мерама заштите, због корона вируса у специфичној епидемиолошкој ситуацији, која је, наравно, превасходно утицала на овај Дан и читав програм, који се свео на излагање председника општине у свечаној сали.
Он је између осталог констатовао да се у овој локалној самоуправи одувек много радило.
- Наши суграђани само траже шансу и ништа више-на нама је да им је створимо и пружимо, а то ћемо и да урадимо! Без обзира на неповољне и тешке прилике, општина Богатић мора поново да постане једно велико градилиште, где се реализују значајни пројекти, поручио је Дамњановић.
У свом излагању председник Милан Дамњановић навео је приоритете у будућем раду, када су у питању пројекти од значаја за даљи развој општине.
То се пре свега односи на наставак радова на изградњи секундарне канализационе мреже за насељено место Богатић и радове на водоводној мрежи,а радиће се и на побољшању квалитета пијаће воде.
Развој бањског туризма, с обзиром на велико природно богатство геотермалних вода, је шанса коју општина Богатић у нареном периоду мора искористити у много већој мери него што је до сада чињено. Изградња хотела, спа центра, базена и осталих пратећих садржаја у великој мери допринеће да се Богатић нађе на туристичкој мапи Србије као дестинација која привлачи велики број како домаћих тако и иностраних туриста.



У циљу упошљавања посебно младих људи и њиховог останка на вековним огњиштима, потребно је отворити фабрике за прераду пољопривредних производа, с обзиром да је Мачва позната по пољопривредној производњи.
Наставиће се радови на реконструкцији путне мреже. Уређењу јавних површина, реконструкција и изградња установа предшколског и школског васпитања, јер је улагање у ове области улагање у будућност како Богатића тако и целе наше државе.
Због своје богате прошлости, која се не сме препустити забораву, општина ће и даље обележавати све значајне датуме из историје овог краја и организовати бројне спортске и културне манифестације.
У реализацији свих ових активности очекује се значајна подршка грађана општине Богатић, како би овај крај у наредним годинама привредно и економски напредовао.
Скромној свечаности, поводом Дана општине Богатић, присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.
-Мачвански управни округ прати сва дешавања у својим локалним самоуправама и у њима активно учествује. Ово је леп повод да се окупимо, јесте да је због тренутне епидемиолошке ситуације догађај сведен на најужи круг, али независно од тога, тренутак да се људи из Општинске управе скупе, да са најближим пријатељима општине прославе и овај дан учине свечаним“, изјавио је начелник Владан Красавац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa