Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
Придржавањем мера чувамо здравствени систем
САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Придржавањем мера чувамо здравствени систем

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацијију на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа коју карактерише увећање броја инфицираних вирусом COVID-19, начелник Владан Красавац издао је следеће саопштење:
Поштовани грађани,
Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа је нестабилна са свакодневним повећањем броја заражених лица. Из тог разлога ванредна ситуација је уведена у граду Шапцу и општинама Љубовија, Крупањ, Мали Зворник и Богатић.
Капацитети Ковид болнице у Шапцу се свакодневно попуњавају, а у ковид систем је укључена и Специјална болница за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи, с тим да је један њен део задржан за осигуранике Фонда Пензијског и инвалидског осигурања.
Иако је здравствени систем у потпуности спреман за овај трећи талас епидемије, у кадровском и техничком погледу, највећа одговорност је управо на грађанима који морају да се придржавају прописаних мера, како би здравствени систем одржали у функцији.
У установама социјалне заштите за смештај одраслих и старијих особа на подручју Управног округа и Центру за азил у Бањи Ковиљачи нема заражених.
У функцији контроле мера за спречавање ширења епидемије, од 27. октобра у примени је координисани надзор локалних и републичких инспекцијских органа.Свакодневно се контролишу правна лица и предузетници, а извештаји се достављају Кризном штабу Републике Србије и Координационој комисији за инспекцијски надзор.
Апелује се на запослене у правним лицима, радним организацијама, установама, тржним центрима и трговинским радњама, угоститељским објектима, објектима туризма, пијацама, објектима и средствима јавног саобраћаја, спортским објектима, као и кориснике њихових услуга, да обавезно користе заштитна средства и поштују прописане мере.
Министарство државне управе и локалне самоуправе организовало је онлајн обуку комуналних инспектора и комуналних милиционера у свим локалним самоуправама, везано за примену Закона о заштити становништва од заразних болести.
Од уторка 17. новембра у примени је Уредба Владе Републике Србије којом је скраћен рад угоститељских објеката, ноћних клубова,трговина,тржних центара,биоскопа до 21:00 час, а забрана важи до 05:00 часова ујутро.
Апотеке, достава хране и бензинске пумпе на којима се точи гориво радиће редовно.
Апелујем на све наше грађане да се придржавају прописаних и препоручених мера, како би тиме сачували своје здравље и здравље својих најближих.
Будимо одговорни.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa