Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
састанак у општинској управи љубовије:  Заједничким радом до квалитетнијег живота

састанак у општинској управи љубовије: Заједничким радом до квалитетнијег живота

НАРОДНИ ПОСЛАНИК ИВАНА ПОПОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК
ОПШТИНЕ КРУПАЊ ИВАН ИСАИЛОВИЋ У ПОСЕТИ ЉУБОВИЈИ

Јака међуопштинска сарадња

Од бројних тема посебно се издвојио разговор о новој фабрици и довођењу инвеститора као и новом мосту између
Љубовије и Братунца
Општину Љубовија протеклог понедељка је посетила народна посланица Ивана Поповић и председник Општине Крупањ Иван Исаиловић. Госте из Крупња примио је председник Општине Љубовија Милан Јовановић са замеником председника општине Александром Ђукићем и шефом кабинета председника Миланом Тофиловићем.

Овом приликом, председник општине Љиубовија упознао је народну посланицу са актуелним дешавањима у општини, тренутним приоритетима и проблемима које треба решити у што краћем периоду. Од бројних тема посебно се издвојио разговор о новој фабрици и довођењу инвеститора као и новом мосту између Љубовије и Братунца. Народна посланица Ивана Поповић обећала је помоћ и сарадњу по свим питањима и истакла да у Скупштини Србије жели да представља, не само општину Крупањ, већ и општину Љубовија као и општину Мали Зворник.

-Данас смо иницијално разговарали о томе шта би још могли да урадимо, како да помогнемо, какво је опште стање у општини Љубовија и надам се да ћемо моћи нешто од тога у будућем периоду да реализујемо. Такође, било је говора и о бесцаринској зони, о мосту „Братољуб“. Сматрам да је то за ово подручје јако важна инвестиција и јако важан пројекат. Надам се да ћемо бити у могућности да помогнемо да општина Љубовија добије новог инвеститора и да покушамо да се изборимо за већи број радних места- истакла је посланица Поповић приликом посете Љубовији.

Председник Општине Љубовија Милан Јовановић изразио је наду да ће посланица Ивана Поповић, коју сви овде доживљавају као свог представника у Народној скупштини Републике Србије, своју енергију употребити да помогне даљем развоју све три општине и да ће ова сарадња донети бенефите за све. Председник је посебно похвалио чињеницу да се неко тако млад као народна посланица Поповић, ухвати у коштац са озбиљним проблемима и несебично прихвати да својим залагањем помогне другима и да допринос развоју међуопштинске сарадње, јер заједничким радом се може обезбедити бољи живот свим грађанима.

-Скупили смо се овде данас нас неколико да започнемо озбиљнију сарадњу између три општине. Имамо велику част да општине Крупањ, Љубовија и Мали Зворник имају свог представника у Парламенту, дакле не доживљавамо Ивану Поповић себично као становницу Крупња, већ желимо да подржимо Иванину жељу, да помогне општинама Мали Зворник и Љубовија- изнео је своје утиске у вези посете председник општине Крупањ Иван Исаиловић и додао:

-Приметан је развој Љубовије у последње време. Надамо се да ће нови инвеститор или нови инвеститори ускоро похрлити у Љубовију, да ће преко овог новог моста „Братољуб“ и будуће бесцаринске зоне и сличних бенефита за општину квалитет живота свих житеља Љубовије бити подигнут на један виши ниво.
Волео бих да ове три општине, општина Љубовија, општина Крупањ и општина Мали Зворник формирају једну нову локалну самоуправу, дакле један нови град који би био састављен од три градске општине, Градска општина Љубовија, Градска општина Крупањ и Градска општина Мали Зворник. Имамо већ и топоним, вероватно би се сви сложили да се зове Соко Град.

Са оваквим виђењем будуће сарадње сложио председник општине Љубовија, нагласивши да никада боља сарадња није била између наше три општине и истакао да је ово идеална прилика да се та сарадња крунише једном оваквом идејом о уједињењу у један град.
Извор: ФБ Страница“Љубовија инфо“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa