Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
Подршка будућим асовима
РУКОМЕТ: ДОНАЦИЈА РС ШАПЦА КЛУБОВИМА

Подршка будућим асовима

Три клуба добила помоћ у опреми и реквизитима намењеним најмлађима. Важније од материјалне потпоре је брига и подршка градског савеза
Шабачки рукомет је један од синонима за град. Успешни резултати учинили су да Шабац постане познат широм света, ипак, од тог времена је прошло много и попут многих спортова и рукомет се суочава са бројним изазовима, а циљ свих клубова који егзистирају у нашем Округу је јасан, не само функционисање клубова кроз сениорске екипе, већ и квалитетан рад са најмлађима. Како би помогли рад клубова, Рукометни савез Шапца је донирао спортску опрему својим члановима, као и реквизите за тренинг. Клубови су се определили на основу својих потреба шта им је најважније: лопте, голови за мини рукомет, чуњеви, тегови.

-Иза нас је тешка година, рукомет је трпео као и сваки спорт, а посебно је отежано била организација такмичења млађих категорија. Желели смо, колико смо у могућности да подржимо рад наших тимова и охрабримо их да остану посвећени раду са млађим категоријама. Ми као Савез смо расположени за сваки вид побољшања сарадње и помоћи на том путу – рекао је председник РСШ Милан Симоновић.

Сва три клуба су истакла да им сваки вид подршке много значи, те да ће фунцкионисање школа рукомета којима руководе остати једна од приоритета у раду Металопластике, Медицинара и Мачве. Више од 300 девојчица и дечака тренира рукомет у Шапцу и Богатићу, а у агедни планова за текућу годину су различити видови промоције мини рукомета и рукомета у школама како би се трофејни спорт додатно промовисао, чему ће допринети и донирана опрема.



-Јако нам је важно да једна наша чланица, градски Рукометни савез ради у правом смеру и активно пружа потпору рукометним клубовима. Осим материјалне подршке, важни су гестови који показују да се о њима брине. Рукомет као спорт велике традиције у Шапцу има потенцијал да остане на највишем нивоу и ту треба учинити све да буде високо позициониран – ркеао је председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић.

Шабац ће бити подршка раду свих спортских колектива који су посвећени раду са најмлађима.

-Град ће наставити да помаже и у наредном периоду важан је задатак решавање инфраструктурних проблема, проналаска сале за тренинг, одигравање утакмица. Сваки корак је усмерен ка суштини, а то су услови да се млади кроз спорт развијају на прави начин, постајући, не само одлични спортисти, већ и добри људи. Верујем да Металопластика, Медицинар и Мачва имају стручњаке који знају да воде најмлађе правим путем и зато Град има обавезу да буде подршка - истакао је члан Градског већа задужен за спорт Марко Пановић.

Вредност донације је 210.000 динара, од којих је 150.000 намењено клубовима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa