Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Резултат сарадње нова веб страница
Немачка сарадња – ГИЗ и шабачки Центар за социјални рад

Резултат сарадње нова веб страница

Нове вебстранице су израђене за центре за социјални рад у Шапцу, Косјерићу, Шиду, Пландишту, Крупњу, Пећинцима, Пријепољу, Лозници, Сремској Митровици, Љигу, Лајковцу и Мионици
Организација Немачка сарадња - ГИЗ, саопштила је да су центри за социјални рад у десет градова и општина у Србији добили нове веб странице које ће олакшати комуникацију са корисницима социјалне заштите. Поред тога што олакшавају комуникацију, нове веб-странице садрже и преглед актуелних догађаја, најчешћа питања о социјалној помоћи и опис права и услуга социјалне заштите. Посебна новина је побољшана приступачност, јер ће веб-странице од сада бити доступне и слабовидим особама. Нове вебстранице су израђене за центре за социјални рад у Шапцу, Косјерићу, Шиду, Пландишту, Крупњу, Пећинцима, Пријепољу, Лозници, Сремској Митровици, Љигу, Лајковцу и Мионици.

-Веб-страница савременог дизајна пружа могућност грађанима да се информишу, али и да поднесу захтеве за остваривање различитих права и услуга из домена социјалне заштите, истовремено смањујући ризик од ширења епидемије. Посебно истичем да ће ова подршка Центру највише значити особама са инвалидитетом и другим осетљивим друштвеним групама, које су у времену друштвене кризе највише погођене последицама епидемије“, изјавила је Данијела Селенић, в.д. директор Центра за социјални рад у Шапцу.

-Посебно сам захвална запосленима у центрима за социјални рад, јер се сарадња на изради веб-страница одвијала без прекида и током захтевног периода глобалне пандемије. Као резултат имамо 10 нових веб-страница, за које верујемо да ће бити тачка сусрета пружаоца и корисника услуга социјалне заштите- рекла је Ива Вучићевић из ГИЗ-а.

Подршка центрима за социјални рад обезбеђена је у оквиру пројекта Немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“, који спроводи ГИЗ.
ГИЗ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa