Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Праведнија расподела помоћи
МИНИСТАРКА КИСИЋ- ТЕПАВЧЕВИЋ О СОЦИЈАЛНИМ КАРТАМА

Праведнија расподела помоћи

Министарка је истакла да је из буџета за ову годину опредељено 106 милијарди динара, што је, како је додала, ипак ограничен новац који се распоређује на много корисника, па се самим тим мора водити рачуна о приоритетима
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је у уторак да ће нови Закон о социјалној карти омогућити праведнију расподелу помоћи за више стотина хиљада грађана који користе права и услуге из области социјалне заштите. Кисић Тепавчевић је, образлажући предложени закон у Скупштини Србије, рекла да се социјална помоћ користи по различитим основама и да постоји 25 различитих права из борачко - инвалидске заштите.

Министарка је истакла да је из буџета за ову годину опредељено 106 милијарди динара, што је, како је додала, ипак ограничен новац који се распоређује на много корисника, па се самим тим мора водити рачуна о приоритетима.

-Да бисмо могли да водимо адекватну социјалну политику услов је да располажемо подацима о социјално-економском статусу појединца, чему служе социјалне карте, рекла је Кисић Тепавчевић.

Министарка је објаснила да се подаци о коришћењу права из области социјалне заштите налазе у различитим министарствима и органима јавне управе и нису међусобно повезани, при чему ће се сада, успостављањем регистра, они објединити и водиће се централна евиденција у електронском облику. Кисић Тепавчевић је објаснила да то неће бити регистар свих грађана, већ ће обухватити оне особе које су већ корисници услуга социјалне заштите или су предали захтев и били одбијени.
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa