Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
фото: вк шабац (фб)

фото: вк шабац (фб)

ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2009.

Две екипе, један тим, један сан

Градски базен домаћин финала Купа Србије за 2009. годиште. Пет клубова и шест екипа захваљујући подвигу два тима Шапца. Шабац један са максималним учинком на почетку
Навикнути на успехе млађих категорија Ватерполо клуба „Шабац“ сви са нестрпљењем ишчекују финални турнир Купа за 2009. годиште чији је домаћин овдашњи Градски базен, а уз све традиционално добро, предстојећи турнир имаће једну специфичност. Наиме Шабац наступа са две екипе, јер су чак два састава ових дечака успешно пребродила најпре регионалне квалификације, а потом и полуфиналне турнире.

ШАБАЦ 1 зна само за победе и финални турнир дочекује са максималним учинком, шест бодова и очекују их три меча против: Спартака, Земуна и другара из другог тима Шапца. Деле лидерску позицију са Суботичанима и тај дуел би могао бити кључан у походу ка високом пласману.

ШАБАЦ 2 су заправо будуће звезде ватерпола које су међу шест најбољих стигли иако су годину дана млађи од свих других, рођени су 2010. године и практично у првом такмичењу изборили место међу најбољима. Мало среће је недостајало да пренесу још неки бод на финална надметања, али су на деоби трећег места са великим Партизаном са три бода. Они ће, уз утакмицу против практично саиграча, али у тих сат времена ривала из исте екипе, одиграти утакмице са Београдом и Партизаном.

Шапчани су већ потврдили доминацију у 2008. годишту, вицешампиони су у 2006. и радујемо се новом финалном турниру током викенда. Вреди напоменути да је шабачки ватерполо имао три колектива на почетку надметања у овом годишту. Млади из Ватерполо клуба САВА су показали одличне игре у регионалним квалификацијама, само што нису могли до полуфинала, јер су испред њих били Шабац 1 и Шабац 2, три екипе не могу даље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa