Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
КУП САДА ВИШЕ ОД ТРОФЕЈА
РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

КУП САДА ВИШЕ ОД ТРОФЕЈА

Пораз од Војводине титулу учинио нереалном, Новосађани близу славља. Куп важан не само због трофеја. Испит за снагу и психолошку спрему младих играча Металопластике. Металопластика игра дерби полуфинала. Упитан наступ Луке Митровића
Тренер Металопластике Веселин Вуковић у првој реченици је осликао суштину односа снага Војводине и Металопластике претходне среде у сали Гимназије. „Испоставило се да то није било реално...“, једноставно, није било реално у односу снага тог тренутка да млади тим Шапчана слави против искусног шампиона, мотивисаног и на високом нивоу форме. Демонстрирали су гости више чврстине, агресивно су бекове удаљавали од гола, зауставили Воркапића и пивотмена Бабића, осим у неколико минута првог дела, спречавали контранападе и брз центар, док је Веркић међу стативама изазовао страхопоштовање „плавих“ и неколико зицера остало је неискоришћено. Било је можда два или три моментума када је деловало да Шапчани могу ухватити прикључак, но поново би искуство однело превагу.

Металопластика - Војводина 20:26 (10:14)
Сала Гимназије. Судије: Боричић и Марковић (оба Београд). Седмерци: Металопластика 1 (1), Војводина 7 (6). Искључења: Металопластика 14, Војводина 12 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић 2, Воркапић 3, Јевтић, Писарић 3 (1), Срдановић 2, Миловановић, Бомаштар (10 одбрана, седмерац), Антонијевић, Иванић 2, Радисављевић, Ђукић 4, Митровић 1, Бабић, Тодоровић 1, Брајовић 2, Дошен.
ВОЈВОДИНА: Куртеш, Милић 1, Мирковић, Прибак 4, Вуковљак, Веркић 1 (11 одбрана), Миљковић, Миленковић 2, Арсенић, Рађеновић, Ратковић 2, Томић 4, Станковић 2, Николић 2, Шотић 7 (6), Бабић 1.


Новосађани су сада апсолутни фаворити за одбрану титуле. Имају четири бода више од Металопластике, у другом делу плеј офа најјаче ривале дочекују на свом терену и била би истинска сензација да не подигну победнички пехар, јер би то значило да су, уз пораз од Металопластике у Новом Саду, изгубили још бар један меч. На домаћем фронту последњи у Новом Саду су изгубили 3. јуна 2017. од Слоге из Пожеге 32:30, клуба који више не постоји. На гостовању су поражени у Нишу у мају 2019.

-Окрећемо се наредном колу плеј офа и пре тога завршници Купа Србије где не одустајемо од највиших циљева – истакао је голман и капитен Шапчана Милан Бомаштар.



Управо Куп је сада реалнија прилика да у Шабац стигне национални трофеј поново после пет година. Евентуално славље би значило много више од једног трофеја у витринама, оно би представљало и велики подстрек, искорак, јер би значило да је овдашња екипа савладала два ривала која су задала највише бола у свакако успешној сезони.

Жреб је хтео да ривал у полуфиналу, у суботу, буде „Железничар“, екипа која је у три утакмице ове сезоне непоражена од Металопластике, иако су „плави“ имали у првом мечу напад за победу, а у другом два гола вишка неколико минута пре краја. Нишлије су добро познате Шапчанима, али и обрнуто. Много познатих имена шабачким љубитељима рукомета носи тај дрес: Миловановић, Тркуља, Аризановић, бивши „пластичари“, а тренер је Ђорђе Теодоровић. Стојановић, Коцић, Радивојевић су такође опасност.
-Можда и тежи од пораза је проблем са повредама. Упитан је Лука Митровић, неко ко доноси искуство. Значи нам одлагање гостовања у Загребу, јер смо имали прилику да се одморимо и спремимо – рекао је Вуковић.

Војводина не би требало да има тежак посао у дуелу против Радничког у другом полуфиналу и свакако ће бранилац титуле бити у одлучујућем мечу (недеља) и за други трофеј.

Нексе или Војводина
Због два играча Загреба позитиван на Ковид 19, одложен је дуел шампиона Хрватске и Металопластике. У последњем колу ће бити решено хоће ли Шапчани бити трећи или четврти у својој групи СЕХА лиге, а то одређује и ривала у плеј офу. Војводина је свакако последња у свом делу. Треће место води на Новосађане, четврто вероватно на Нексе Нашице.


-Често нам се укрштају путеви са Војводином, свакако су фаворити против Радничког и волео би да се обистине жеље нашег некадашњег играча, данас бека Војводине Аце Бабића да се сусретнемо у финалу – додаје стратег шабачке екипе.

Победа у Купу, дакле, означила би победе над Железничаром и Војводином, две екипе против којих се то није десило током сезоне. Зато ће евентуални трофеј бити и велики симбол психолошког тријумфа.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa