Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Пролеће Magic mana
ОТВОРЕНА СЕЗОНА КОЊИЧКИХ ТРКА НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Пролеће Magic mana

Градоначелник Шапца Александар Пајић поручио да ће град покушати да на сваки начин подржи бренд Шапца, велику љубав коју коњички спорт ужива у овом крају, без обзира на отежавајуће здравствене и друге проблеме. Трибине празне,због деловања корона вируса, а у седам трка на почетку сезоне учествовало 56 коња
Трка дана, категорије Листед на 1.300 метара за четворогоде и старије коње припала је Magic manu са Гнесијем у седлу Коњичког клуба „Шендековић“. Победа је била убедљива, а бољи познаваоци тврде да је ипак одлучила тежина коју коњи носе, односно три килограма мање у односу на једног од ривала Road Levera, који је морао да се задовољи другим местом, а у седлу је носио Нађа. Тек трећи на циљу био је фаворизовани Vaslavi кога је јахао Глоговац, а носио је шест килограма више него победник. Поред новчане награде победнику је припао и победнички пехар који је уручио директор хиподрома доктор Александар Перановић.



На самом отварању овогодишње сезоне, нажалост пред празним трибинама, због деловања корона вируса и с тим у вези строгог поштовања противепидемијских мера, градоначелник Шапца Александар Пајић је између осталог поручио да су коњичке трке постале бренд Шапца и да ће с тим у вези покушати да ниво који овај динамичан спорт код грађана ужива, одрже, без обзира на тешке пре свега здравствене али и друге околности.
Одржано је укупно седам галопских трка у којима је учествовало 56 коња. Време је било облачно, а сипила је и киша.



Резултати осталих трка: Прва, под називом ТОШ Шабац (хандикап 3, за четворогоде и старије коње на 1.000 метара. Прво место Dreamy Rascal,друго Magistrat, треће Kruna. Друга, Дом здравља Шабац (категорија 4, за коње од три године без победе на 1.200 метара. Прво место Funpalast, друго Sensation, треће Chattri. Трећа, Ветеринарска станица АД Шабац (категорија 5 за четворогоде и старије коње на 1.200 метара). Прво место SS Misteri, друго Sabina Sarina, треће Verkin Schaqran. Четврта Scarlet o Hara (категорија један за трогодце на 1.300 метара. Прво место Tulip o Hare, друго Anðelka, треће Ikar Pik. Пета Пролећна трка (категорије Листед за четворогоде и старије коње на 1.300 метара. Прво место Magic man, друго Road Lever, треће Waslawi. Шеста FK Šabac Sunrise (хандикап 2 за четворогоде и старије коње на 1.500 метара). Прво место Fireman sam, друго Ina Pik, треће Noa. Седма Naughty Jack категорије један за четворогоде и старије коње на 1.800 метара. Прво место Redshank, друго El Naseri, треће Eyes of Silver.

Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa