Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
фото: superliga.rs

фото: superliga.rs

АЛФРЕД ЈЕРМАНИШ, ТРЕНЕР ФК МАЧВА

Лепо ми је у Шапцу

Суперлигашку оду шабачка Мачва окончала је победом, али у глобалу неславно, јер ће се после четири године вратити у нижи ранг. После ужасних 1:7 на Бањици, голом Ортиза савладан је Златбиор у уторак 1:0, чиме је укупни овосезонски биланс Шапчана заокружен на 25 бодова. О учинку Мачве, Лиги и четворогодишњем периоду више у наредном броју. Предалеко је ове сезоне била од опстака и већ у фебруару је постало јасно да је Прва лига неминовна.

-Желели смо више, надали смо се опстанку, али смо знали у јануару да ће бити тешко, стигли смо у Шабац свесни да шест екипа неће опстати. Лига је занимљива и у наредних 20 година ћу имати да причам о свему што се дешавало, лепом и мање лепом. Циљ је био да против Златибора поправимо утисак после лошег издања у Београду, надам се да смо успели. Ја имам 50 плус година и могу рећи да је пружена шанса младим и још млађим играчима, посматрано из моје перспективе и то је будућност клуба – истиче шеф стручног штаба Мачве Алфред Јерманиш.

Пред клубом је важан изазов, суочити се са испадањем у нижи ранг, спречити турбуленције које увек следе након неуспеха.

-Клуб постоји више од стотину година, у том периоду је грб Мачве носило стотину тренера, хиљаду играча, у том периоду сваки клуб се суочава са успонима и падовима. Реалност је други ранг, али верујем да Мачва има способне људе који ће знати да направе план за наредни период како би се у Шапцу поново играла Супер лига.

Словеначки стручњак је у Шабац дошао у јануару, сам или у тандему са Јелићем предводио је клуб на 19 мечева. Да ли се против Златибора опростио од Мачве или не, још није познато, његова жеља није спорна.

-Одлично се осећам у Шапцу, људи су ме сјајно прихватили, уживао сам у Шапцу и разговараћемо о свему. Шабац је спортски град, знам да су трибине значајно попуњене када је дозвољено присуство публике, а фудбал и спорт уопште играју се због гледалаца. Пријатно ми је овде и разговараћемо, да ли ћемо се договорити или не, то је друго питање. Увек сам при ставу да је бесмислено да тим без гледалаца игра први ранг, а неко ко има присталице и много навијача наступа у другом – закључује је Јерманиш.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa