Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
http://vladimirci.org.rs

http://vladimirci.org.rs

МИНИСТАРСТВО РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

8.730.246,00 динара за Владимирце

Свечаном потписивању уговора у име општине Владимирци, присуствовао је председник Горан Зарић. Ресорно министарство одобрило је средства у износу од 8.730.246,00 динара, док учешће општине у пројекту који се односи на реконструкцију и санацију Предшколског објекта вртића „Сунцокрети“ у Дебрцу износи 3.741.534,00 динара
Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, прошле среде уручила је градоначелницима и председницима општина 20 локалних самоуправа, уговоре за финансирање пројеката за унапређење енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја.
Свечаном потписивању уговора у име општине Владимирци, присуствовао је председник Горан Зарић. Ресорно министарство одобрило је средства у износу од 8.730.246,00 динара, док учешће општине у пројекту који се односи на реконструкцију и санацију Предшколског објекта вртића „Сунцокрети“ у Дебрцу износи 3.741.534,00 динара.
Михајловић је овом приликом изјавила да се Влада Србије определила да повећање енергетске ефикасности буде национални циљ и приоритет, једнако важан као и изградња хидроелектрана.
-Пола милијарде динара смо обезбедили за ове пројекте, који значе уштеду енергије и ниже рачуне. Али, значе и смањење емисије угљен-диоскида за 3.000 тона, уштеду 6,9 милиона кWч, што је поређења ради енергија коју потроши 650 домаћинстава. Више од 4.000 деце имаће квалитетнији живот, зими им неће бити хладно а лети претопло, а рачуни ће бити нижи него данас- рекла је Михајловић.
Михајловић је додала да су ове локалне самоуправе биле брзе, ефикасне и инвентивне у припреми пројеката и да представљају пример свима осталима који треба да буду активнији у овој области.
-Министарство ће у јуну кроз Управу за енергетску ефикасност започети реализацију важног пројекта замене столарије, чиме ћемо помоћи грађанима и грађанкама, али и привреди, да буду енергетски ефикаснији. Да не трошимо четири пута више енергије него било која држава у Европи, да не бацамо енергију кроз прозор, да чувамо животну средину и будемо рационални- рекла је Михајловић.
Уговори за за финансирање пројеката ради унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја уручени су представницима још 19 локалних самоуправа: Беле Паланке, Владичиног Хана, Врања, Крагујевца, Гаџиног Хана, Пантелеја (Ниш), Свилајнца, Бајине Баште, Мајданпека, Палилуле (Београд), Црвеног крста (Ниш), Љубовије, Велике Плане, Бачке Паланке, Љига, Шида, Новог Бечеја, Блаца и Крупња.

http://vladimirci.org.rs

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa