Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
Сналажење и дружење на Сави
ЗА ВИКЕНД СКУП ИЗВИЂАЧА У ОРАШЦУ

Сналажење и дружење на Сави

Савез извиђача Шапца за викенд организује скуп на ком ће се окупити 50-ак младих извиђача из целе Србије. Скуп ће бити у Орашцу поред Саве, а долазак извиђача се очекује у петак увече.
Предвиђен је извиђачки програм, а ватрогасци – спасиоци ће учесницима одржати предавање како да правилно поступају са ватром и угасе је у одређеним ситуацијама.
-Планирано је за суботу јутарње постројавање и дељење у водове. Након тога ће ватрогасци, са којима имамо традиционално изузетну сарадњу, одржати предавање. После тога по водовима једни чисте шуму, други веслају у кануима, кајацима, возе се катамараном, чамцима и смењиваће се да сви прођу све програме. Извиђачи су углавном старости од 7 до 17 година. Долазе одреди из Суботице, Кикинде, Обреновца, Чачка, Лознице и Бановића из Босне и Херцеговине, наводи Миодраг Рељић, старешина одреда поречана “Савски Чивијаши”.
На месту одржавања скупа млади извиђачи ће поставити и своје шаторе.
Иако извиђаштво у Шапцу има традицију дужу од века, последњих година је нарочито важно привући децу на овај пут. Поред тога што ће научити да се снађу у природи, више времена ће проводити у здравој средини дружећи се са својим вршањацима, уместо сати и сати поред екрана телефона и компјутера.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa