Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
припреме за утрехт

припреме за утрехт

ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПСКА ЛИГА

Поход на Холандију

Шапчани на турниру у Холандији. Вашаш најзвучнији ривал. Борба за једну од прве две позиције. Без императива, али не и без амбиција и реалних шанси. Од 30.09 до 03.10.
Сезона за шабачке ватерполисте на домаћој сцени биће одложена, јер почињу од европских изазова, где су познати први ривал у борби за наредне рунде Европске лиге, другог по снази европског такмичења. Да би се нашли у наредној рунди морају да освоје једну од прве две позиције на турниру у холандском Утрехту.

Исте жеље и намере имају четири ривала Шапчана: Утрехт, немачки Дуизбург, четвртопласирани тим у Немачкој и шестоструки шампион ове државе, петопласирани клуб Првенства Француске Туркоан и свакако највеће и најпознатије име квалификационе групе, екипа Вашаша из Будимпеште, освојила је пету позицију претходне сезоне, а у нову домаћу улази са појачаним тимом и високим амбицијама. Не скривају жељу да се боре и за трофеј у Европи.

Трећи евро наступ
Шабачким ватерполистима биће ово трећи наступ на европској сцени. У сезони 2004/05. учествовали су у ЛЕН купу где су се квалифковали за другу рунду. Пре две године ондашњи шампион Србије наступао је у квалификацијама за Лигу шампиона, био домаћин групе у којој је изборио пласман у наредну рунду, а потом играо у другом колу у шпанској Тераси.


Шапчани су створили млад тим ове сезоне уз неколико искусних играча и у Утрехт путују без императива палсмана у наредну рунду, али са ривалима где је реално да се освоји једна од прве две позиције и избори наступ у наредном колу.

-Адeкватно ћeмо сe припрeмити за наступ у Холандији, који за нас прeдставља прилику за уигравањe новe младe eкипe прeд домаћe такмичeњe. Први фаворит турнира је Вашаш, појачао се неколицином репрезентативаца Мађарске и има високе амбиције и у Европи и на домаћој сцени, односно једној од најјачих лига Европе. Анализирамо и преостале ривале и мислим да је реално да прва два места освоје Вашаш и Шабац – истакао је тренер Анто Васовић после жреба организованог у Шибенику.
Турнир траје од 30. септембра до 3. октобра. Распоред је интензиван, у четири дана биће одиграна четири кола, по лигашком систему.



Србија са петпредставника
У предстојећој европској сезони, Србија ће имати пет представника у Европи. Уз Шабац, у истом такмичењу, Европској лиги наступа и Војводина. Она ће бити домаћин квалификационог турнира где наступају шпански Сабадељ, мађарски БВСЦ и грчки Константинопољ.
Нови Београд и Раднички су директни учесници групне фазе Лиге шампиона, док ће Црвена Звезда учествовати у квалификацијама од другог кола.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa